Odotus on päättynyt: koko viime vuoden kuhistu H&M:n luksusbrändi & Other Stories on tänään avannut verkkokauppansa. Muotiaiheisia blogeja lukevana lanseerauksen jokainen vaihe on toki tullut vastaan, mutta aiemmin julkaistut kuvat eivät ole mua saaneet hyppimään innosta. Päätin kuitenkin näin perjantai-illan ratoksi tutustua kyseiseen sivustoon, jotta voin muodostaa siitä mielipiteeni. Heti alkuun on pakko kehaista, että ulkoasultaan verkkokauppa on mielestäni oikein onnistunut. Värimaailma on rauhallinen, kuvat kauniita ja toiminnot (navigointi, tuotetietojen selaus) selkeät. Tuotelistauksen latausskripti on hivenen hidas, mutta toisaalta kätevämpi kuin vaikkapa tuotteiden jako useammalle sivulle.

Tuotteista tulee väkisinkin mieleen samaan konserniin kuuluva COS, joskin se edustaa ehkä vielä hieman minimalistisempaa tyyliä. En ole COSilta ostanut mitään sitten ensimmäisen kerran, mutta plärännyt valikoimaa silloin tällöin sekä käynyt tsekkaamassa Helsinkiin viime keväänä avatun liikkeen. Tyylini tuntuu olevan tällä hetkellä sen verran hukassa, etten tiedä mitä sen kanssa tekisin – lisääntyvästä kulutusahdistuksesta puhumattakaan. Ketjuliikkeiden polyesteri- ja akryylipinot vain ahdistavat, varsinkin kun näkee miten nuorempi sukupolvi hamstraa kertakäyttövaatetta ihan vaan koska se on niin halpaa. En voi sanoa olevani mikään malliesimerkki tiedostavasta kuluttajasta, mutta tilanne on huomattavasti parempi kuin joitakin vuotta sitten.

& Other Stories

Lopuksi muutama poiminta & Other Storiesin tuotevalikoimasta. Musta neule nahkaisilla olkapääpaikoilla on jotenkin ihanan simppeli muttei mitenkään tylsä. Materiaalina puuvillan ja villan kombo, hintaa 65e. Olen viime kuukausina haaveillut salaa nahkahousuista, mutta toistaiseksi en taida raaskia laittaa niihin esim. tuota kahta ja puolta sataa euroa. Katsotaan sitten uudestaan, jos tämä kaipuu ei millään mene ohi. Fanitan tällä hetkellä keltaista aivan kympillä eikä siis ihme, että silmät etsiytyivät keltaiseen t-paitaan (luomupuuvillaa, 15e). Vaan millainen mahtaa olla tuo paidan sävy todellisuudessa? Keltainen on siitä hankala väri, että sen pitää olla just oikeaa sävyä. Myös punainen neule näyttää herkulliselta, erilaisten materiaalien yhdistelmä miellyttää silmää muutenkin. Kontrastineule on 65% viskoosia ja 35% polyamidia, hinta 45e. Asustepuolelta poimin mukaan metallisen multisormuksen, jota saa hienossa tummennetun hopean sävyssä (15e). Tykkään älyttömästi tuosta muodosta!

Huomasinpa juuri, että avajaisetuna on näköjään ilmaiset toimituskulut (normaalisti 6e). Voi pihveli, pitäisiköhän laittaa nahkapaikkaneule tilaukseen..?

(Tuotekuvat: stories.com)