Aika kiva läjä kosmetiikkaa tyhjentyi viime kuun aikana, yay! Sain käytettyä loppuun kaksin kappalein niin käsivoiteita, deodorantteja kuin shampoitakin – osa normaalikokoa pienempiä pakkauksia tosin. Yhteensä maaliskuussa tuli tyhjäksi 7 täysikokoista ja 4 mini-/matkakokoista tuotetta, ihan kelpo saldo sanoisin.

Maaliskuun käytetyt

Lumene Gloss & Care Kynsilakan poistoaine
Hellävarainen asetoniton poistoaine, joka sisältää hoitavia ja kosteuttavia ainesosia. Kynsilakat sai tällä kyllä lähtemään, mutta sen jälkeen oli usein kynsinauhat vanhasta lakasta suhruiset sekä kynnen pinnalla omituinen “kalvo”, joka ei lähtenyt pesemällä pois. Varmaankin se with conditioning oil, mitä pullon kyljessä mainostetaan. Ush.

BeSave! Virkistävä kasvovesi
Uusi tuotemerkkituttavuus luonnonkosmetiikan saralla, tykkään erityisesti merkin pirteästä pakkaussuunnittelusta. Kasvovesi oli peruskauraa, ihan freesi kaikin puolin ja tuoksukin oli sopivan maltillinen. Hieman hämmennystä aiheutti kasvoveden kevyt vaahtoavuus, samaan ilmiöön olen törmännyt mm. Pirkan kasvoveden kanssa. Tykkään muuten kovasti tuosta BeSave!:n pirteästä pakkausilmeestä!

Lumene Spa Silottava Selluliittiseerumi
Aina mä haksahdan tällaisiin selluliittivoiteisiin, vaikka oikeanlainen ruokavalio varmasti olisi parempi apu alakropan muhkuroihin. o_O Putelin kyljessä lukee: Selluliittiseerumin aktiiviaineet auttavat hajottamaan rasvakertymiä sekä ennaltaehkäisemään niiden muodostumista. Hiero ongelmakohtiin päivittäin ennen vartalovoidetta. En tiedä olisiko aineesta ollut enemmän iloa, jos sitä tosiaan olisi käyttänyt päivittäin. Itse en käy joka päivä suihkussa enkä näin ollen läträä vartalovoiteellakaan päivittäin, joten siltä osin tuo kosahtaa heti alkuunsa.

L’Oreal Professionnel Silver shampoo
Pullossa lukee for grey and white hair, mutta ihan onnistuneesti olen käyttänyt sitä tällaiseen melkein vuosi sitten viimeksi värjättyyn tummanvaaleaan kuontaloon. Silloin tällöin käytettynä kirkastaa mukavasti värjättyjä latvaosuuksia sekä taittaa kellertävää sävyä pois. L’Orealin version hopeashampoosta on aika tujakkaa, mutta plussaa siitä ettei sen tarvitse antaa vaikuttaa hiuksissa minuuttitolkulla.

Adidas Action 3 Control deodorantti
Perus antiperspirantti, ok tuoksu ja pitää hienhajun loitolla. En oikein tykkää suihkutettavista dödöistä, mutta tulipahan nyt käytettyä sellainenkin kun oli jostain peilikaappiini päätynyt (viime vuoden Suppareista näköjään).

Cacharel Scarlett EdT
Turhan voimakas omaan nenääni; netistä bongaamani adjektiivit raikas, makea, aistillinen ja viettelevä kertovat aika hyvin tuoksun luonteen. Tsekatkaa muuten täysikokoinen Scarlett-pullo, se on ulkomuodoltaan aika mielenkiintoinen.

Yves Rocher Jardins du Monde Lime from Mexico deodorantti
Kaikin puolin toimiva antiperspirantti, raikas sitruunainen tuoksu eikä rupea hiki haisemaan kovin helposti. Purkin kyljen teksti kertoo mukana olevan kasvipohjaisia ainesosia: Meksikon limesitruunan eteeristä öljyä sekä luonnonmukaista taikapähkinävettä. Kuulostaa eksoottiselta. Alkoholiton mutta sisältää tietysti alumiinia; tämän myötä onkin tarkoitus heittää hyvästit alumiinipitoisille dödöille.

Mádara Eco Hands syväkosteuttava käsivoide
Koostumus paksuhkoa, sopii erinomaisesti käytettäväksi iltaisin ennen yöpuulle vetäytymistä. En alkuun tykännyt käyttää tätä yhtään johtuen siitä madaramaisen yrttisestä tuoksusta, mutta kuten muidenkin kohdalla myös tämän tuoksuun tottui aika nopsaan. Tätä syväkosteuttavaa käsivoidetta (Deep Moisture Hand Cream) ei Mádaralla näytä enää olevan valikoimissa, mutta voisin toki testata uutta suojaavaa (Protecting Hand Cream) versiota.

The Body Shop Cranberry Joy käsivoide
Joululahjaksi saadusta käsivoidekolmikosta ensimmäisenä kului loppuun Cranberry Joy. Alkuun pidin karpaloisesta tuoksusta mutta se alkoi yllättävän pian äklöttää, kun se oli jotenkin niin voimakas ja esanssinen. Koostumus oli paksuhkoa eli toimii parhaiten yötä vasten, kun ei lähmäisillä käsillä tarvitse enää koskea mihinkään.

Schwarzkopf Professional Essensity Restoring Shampoo
Ihan ok shampoo, mutta tuoksu oli todella pistävän yrttinen. Sarjaa mainostetaan luonnollisena vaihtoehtona: ei keinotekoisia hajusteita, silikoneja, mineraaliöljyjä eikä parabeenejä. Yllättävän vähän Essensity-tuotteista löytyi bloggauksia, itseäni ainakin kiinnostaisi miten luonnollisia tällaiset jättimerkkien linjat todella ovat oikeaan luonnonkosmetiikkaan verrattuna.

Lumene Raspberry Miracle Mascara
Blueberry Curl on yksi suosikkiripsareistani, mutta tämä VadelmaIhme ei todellakaan ollut sisarensa veroinen. Maskaran koostumuksessa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta harja (tsekkaa kuva Ostolakossa-blogista) ei toiminut mulla ei sitten yhtään. Onnistuin sotkemaan naamaani pandasilmät kerta toisensa jälkeen, samaan tapaan kuin silloin Masterpiece Maxin kanssa. Olen kieltämättä hyvin iloinen, että Raspberry Miracle vihdoin loppui!


Yllä listattujen loppuneiden tuotteiden lisäksi heitin pois kuivahtamaan päässeen harmaan wet n wild nestemäisen rajausvärin sekä rusehtavan Lumenen huulikiillon vuodelta nakki. Lisäksi H&M:n ikivanha violetti Fashionista kynsilakka oli muuttunut tahmaiseksi, joten se siirtyi askarteluosastolle. Sain myös annettua monta tuotetta eteenpäin, erityisesti maaliskuun puolivälin Supertreeneistä saatuja juttuja. Hyvää vauhtia porskutetaan eteenpäin siis!