Haipakkaa riittää eikä aika tunnu millään riittävän koneella istumiseen. Onneksi on enää reilut neljä viikkoa kesälomaan! Ehkä sitten ehtii taas tehdä muutakin kuin juosta pää kolmantena jalkana paikasta toiseen… Blogijuttujakin on Varpublogien myötä tipahdellut kalenteriin aina välillä, viime viikolla esimerkiksi olin Linnateatterin järjestämässä bloggaajaillassa kuulemassa kesän esityksistä sekä tutustumassa paikan ravintolan maistelumenuun.

Simpukkaa
Manchego

Saimme katsauksen Linnateatterin tulevan kesän ohjelmistosta ja erityisesti keskityttiin pihanäyttämöllä pyörivään Haluatko mökkiläiseksi? -esitykseen, josta olivat kertomassa sekä ohjaaja että esityksen miesnäyttelijät. Linnateatterin konsepti “monta roolia mutta vain muutama näyttelijä” oli itselleni tuttu ennestään, sillä olen lähes vuosittain käynyt jonkun esityksen katsomassa. Kesän mökkiteemainen komedia vaikuttaisi olevan tuttua Linnateatteri-laatua ja nauruhermoja varmasti koetellaan! Kesän ohjelmistosta kiinnostaisi myös pikkuväelle suunnattu Herra Hakkarainen harrastaa, jonka varmasti meidän taaperokin jaksaisi katsoa. Tajusinpa muuten just, että likkahan on jo ensivisiittinsä Linnateatteriin tehnyt – pari vuotta sitten, vain muutaman kuukauden ikäisenä.

Maistelumenu
Jälkkäriherkku
Savubataattikeitto sitrustofulla

Tilaisuus oli 3. kerroksen Teatteriravintolassa, jonka herkkuja pääsimme maistelemaan. Alkuruuaksi tarjoiltu savubataattikeitto ja sitrustofu oli herkullinen yhdistelmä, ja myös muut menun antimet näyttivät maistuvan kaikille. Olen syönyt Teatteriravintolassa jonkun esityksen yhteydessä useamman kertaa enkä muista koskaan joutuneeni pettymään, vaikka tällainen semirajoittunut kasvisruokailija olenkin. Nyt kesän ajan ravintola tarjoaa vuodenaikaan sopivaa kesämenua hodareineen ja grilliherkkuineen, erinomaiselta kuulostavista jälkiruokavaihtoehdoista puhumattakaan.

Jukka K. & Divet –show

Illan päätteeksi meillä oli mahdollisuus jäädä katsomaan dragshow, kun lavalle nousi energinen kaksikko Jukka K. ja Miss Divet. Parituntisen aikana ehdittiin kuulla niin vanhoja euroviisuartisteja, ulkomaisia supertähtiä kuin tuoreempiakin radiohittejä eikä naurua voinut pidätellä, kun esiintyjät eläytyivät täysillä hahmoihinsa. Kaikkiaan varsin hieno ilta, kiitoksia vaan Linnateatterille kutsusta!

Linnateatteri sijaitsee Turun keskustassa osoitteessa Linnankatu 31. Ohjelmisto, ravintolan menu sekä muun tarpeellinen info löytyy teatterin kotisivuilta.