Jenni Vartiainen – Ihmisten edessä [2007]

Eilen päivällä vietin jokusen tunnin Turussa, minkä seurauksena köyhdyin tukun euroja. Mitä mä sitten oikein ostin? No sen kivan pienen digipokkarin, josta mainitsin viime lomilla. Useamman netissä vietetyn tutkailutuokion jälkeen ostoslistalleni päätyi Stockan kanta-asiakastarjouksessa ollut Pentax Optio W60, joka on sekä pöly- että vesitiivis. Pikseleitä kamerassa on 10 miljoonaa, zoomi on 5-kertainen ja objektiivissa on mukava 28 mm:n laajakulma. Tavallisen makron lisäksi löytyy myös Super Macro, jolla voi ottaa lähikuvaa yhden vaivaisen sentin päästä. W60 on kevyt ja sopii mainiosti taskuun, ominaisuuksia on jos jotakin sorttia ja tosiaan kameraa voi käyttää myös veden alla.

Uusi ystävä
Pieni ja söpö, eikö?

Ensimmäisen vuorokauden testailuni on koostunut pääasiassa makrokuvista sekä iltahämärällä salamalla kuvauksesta, vielä on paljon opittavaa uudesta ystävästä. Pentaxia on miellyttävä käyttää eikä suomenkielisistä valikoista ainakaan haittaa ole. ISO 100 -herkkyydellä kuvanlaatu on ok, mutta jo ISO 200 tekee yllättävän rakeista jälkeä. Valkotasapaino saa kuvat välillä vähän oudon värisiksi, erityisesti sekavalossa. Saattaa tietysti olla, etten mä vain osaa käyttää kameraa… Testing will be continued.

Pari testikuvaa

Alkuillasta ajelin takaisin kotikotiin, sillä sisko järjesti siellä kesänlopettajaisbileet. Meitä oli paikalla yhteensä vähän toistakymmentä, ei siis mitkään aivan hullut kekkerit kyseessä. ;) Syötiin, juotiin ja saunottiin, siinä sivussa tietysti myös jutusteltiin ties mistä. Kyseessä oli naamiaispirskeet, joskin osa oli aivan normivaatetuksessa. Ennen vieraiden tuloa pidettiin siskon kanssa pienimuotoinen photoshoot pihalla, yksi tuotos nähtävissä alla.

Päivän asu 30.8.2008
(Tarkemmat tiedot asuista täällä.)

Kohta voisin lähteä valumaan Turun suuntaan, onhan täällä tullut lojuttua jo tarpeeksi. Tämän illan taidan ottaa rennosti ja nauttia yksinolosta, sopii hyvin sunnuntai-iltaan. Ehkäpä siivoan vähän ja sitten sytytän pari kynttilää syksyn alun kunniaksi. Ihanaa, kun huomennakin on vielä vapaata!