Tykkään lueskella erilaisia 100 faktaa -kirjoituksia, joita viime aikoina on tullut useammassakin blogissa vastaan. Tarkoitukseni oli jo aiemmin tehdä oma postaukseni kyseisestä aiheesta, mutta päivien kadottua johonkin olen nyt hieman jälkijunassa asian kanssa. En tiedä kiinnostaako tämä ketään, mutta ainakin itsestä on hauska lukea myöhemmin mitä onkaan tietyssä kohtaa elämässään tällaisiin vastannut. Kuvituksena sekalaista sisältöä kameroiden muistikorteilta vappuviikonlopulta.

Liputuspäivä

1. Oikea nimeni on Johanna; Jose on erään kaverini antama lempinimi, jolla mua kutsutaan toisinaan myös elävässä elämässä.
2. Vietän syntymäpäivääni 15. kesäkuuta.
3. Silmäni ovat siniharmaavihreät ja joukossa on ihan vähän ruskeaakin. Joku optikko tms. joskus ihmetteli, miten niissä voi olla niin montaa väriä.
4. Todellinen hiustenvärini on perussuomalainen maantienharmaa.
5. Mulla on pienimuotoinen kriisi hiusteni suhteen, kun en tiedä mitä niille pitäisi tehdä. Tällä hetkellä kuontalo on malliltaan hyvin epämääräinen ja väriltään punaruskea parin sentin juurikasvulla. Kolmen viikon päästä on tiedossa häät, sitä ennen on pakko keksiä joku pelastus!
6. Käyn aina samalla kampaajalla, joka on äidin tuttu ja joka on leikannut meidän perheen naisten hiukset ties miten kauan. On helpottavaa istahtaa kampaajan tuoliin ja tietää, että hiuksille tehdään juuri kuten toivon.
7. Olen höpöttäjätyyppiä, joten tuttu kampaaja on siitäkin hyvä vaihtoehto, että se osallistuu keskusteluun eikä mun tarvitse tönöttää tuppisuuna koko käsittelyn ajan.

VPK

8. Huomenna sentään pääsen kosmetologille, edellinen kerta oli muistaakseni ennen siskon ylioppilasjuhlia. Keväällä 2007 siis, onhan siitä jo pari vuotta. Ups.
9. Myös kasvo- ja jalkahoidot uskon tuttujen kosmetologien käsiin, kun ne aina kyselevät kuulumisia ja muuta.
10. Mulla ei ole koskaan ollut hyvä iho, vaan pientä näppylää ja epätasaisuutta on edelleen. Meikkiä en käytä läheskään päivittäin, joten olisiko vika sitten puhdistustuotteissa tai rasvoissa tai – mitä todennäköisimmin – ruokavaliossa.
11. Olen todellinen sokerihiiri, esimerkiksi karkkia voisin mässätä pussillisen joka päivä.
12. Jotenkin kummasti kyllä pystyn joka vuosi olemaan 50 päivää karkkilakossa ennen joulua, muussa kohtaa vuotta lakkoilu ei vain onnistu.
13. Suklaasta en niinkään välitä, mieluiten mussutan joko lakritsia tai värikkäitä esanssimässyjä.
14. Mun on pakko aina testata kaikkia uutuuskarkkeja, kun törmään sellaisiin kaupassa. Kevät on uutuusherkkujen parasta (tai pahinta) aikaa.

Vappujuoma
Äipän tekemä sima tuli vauhdilla ulos pullosta.

15. Tänä keväänä ei ole tullut vastaan mitään übermahtavaa makeisuutuutta, kuten kesäsuklaa vuosi sitten.
16. Uutuustestailu pätee myös limsojen suhteen, joskaan limppariosastolla vierailen huomattavasti karkkiosastoa harvemmin.
17. Silloin tällöin ostan saunasiiderin viikonlopuksi, siinäkin pyrin yleensä valitsemaan sellaista mitä en vielä ole maistanut.
18. Inhoan Spritea. Muita vastaavia (7up yms.) juon kyllä toisinaan, mutta Spritea en missään tilanteessa.
19. Paras limsa on kylmä Coca Cola light, johon aina välillä addiktoidun ja sitten taas pyristelen irti. Harmi kun sitruunaversiota ei ole enää myynnissä, se oli vielä tavislaittikolaakin herkumpaa.
20. Rakastan Aura-sinihomejuustoa sekä Castello-valkohomejuuston kevytversiota.
21. Join tänä vappuna pitkästä aikaa simaa, kotitekoinen on vaan niin parasta! Onneksi meillän on vieläkin puolitoista pulloa jääkaapissa odottamassa.

Hitsauspuuhissa
Kulta vietti iltapäivän hitsaten jotain systeemiä johonkin maatalouskoneeseen.

22. En juo kahvia enkä edes tykkää sen tuoksusta. Joskus pentuna kyllä join “kahvia” (= kupin pohja peittoon kahvilla ja loput maitoa), mutta sittemmin olen hylännyt litkun kokonaan.
23. Ainoat muodot, jossa kahvia siedän, ovat capuccinojäätelö ja hajuaistin tasapainottavat kahvipavut tavaratalojen hajuvesiosastolla.
24. Kahvin sijaan lipitän teetä, mieluiten vihreää sellaista. Myös jouluteet ovat lähes poikkeuksetta ihania.
25. Pyrin pesemään hiukseni kerran viikossa syväpuhdistavalla shampoolla. Tällä hetkellä käytössä on BC Bonacuren versio, josta olen kovasti tykännyt.
26. Tilasin viime kesänä eBaysta Tigin Dry Secret -kuivashampoon, joka kuitenkin tyhjeni itsestään parin käyttökerran jälkeen. Onneksi sain myyjältä uuden pullon veloituksetta! Vajaan vuoden käyttökokemuksen jälkeen tuote ei kylläkään ole vakuuttanut mua enkä siis ostaisi sitä enää uudestaan.
27. Seuraavaksi ajattelin kokeilla 4R:n kuivashampoota, josta olen kuullut paljon kehuja. Halvempikin se on, vajaan kympin pullon viitsii ostaa ihan kotimaan kamaralta.
28. Mun ei siis tarvitse turvautua kuivashampooseen kovinkaan usein, kuten melkein vuoden kestäneestä Tigi-pullosta voi päätellä. Otsatukan ajoittaiseen klähmäisyyteen se on kyllä oivallinen tuote.

Kieriskelevä karvapallo
Miska pyöri pihapiirissä, kun mekin oltiin sunnuntai-iltana ulkosalla.

29. Posti toi eilen vihdoinkin uuden minipullon hajonneen OPI:n sinihileisen kynsilakan tilalle. Kynteni olivat sopivasti ilman lakkaa, joten Absolutely Alice pääsi koristamaan kynsiäni. Yllättävän huonosti se vaikuttaa pysyvän, en ole paljon muuta tehnyt kuin istunut koneella ja siivonnut, mutta nyt on jo neljästä kynnestä lähtenyt kärjestä selkeä pala lakkaa pois.
30. En ole tainnut koskaan saada käytettyä kynsilakkaa täysin loppuun, aina se joko jämähtää vanhuuttaan tai sitten sitä ei yksinkertaisesti saa enää ulos pullosta sudin ollessa liian lyhyt.
31. Seuraavaksi aion hankkia Ostolakossa-blogissa hehkutetun OPI:n Nail Envyn, jonka toivon tekevän kynsistäni vahvemmat ja vähemmän liuskoittuvat. Olen käyttänyt Mavalan vastaavaa tuotetta, mutta havaittavissa ei ole ollut minkäänlaista parannusta.
32. Armeija-aikana meikittömyys ei ollut ongelma eikä mikään, mutta kynsien lakkaamattomuuteen kesti hetken tottua.
33. Mulla on toisinaan kova ikävä inttiin ja erityisesti ikävöin kaikkia niitä mahtavia ihmisiä, jotka olivat siellä mun kanssa.
34. Olisin jo ihan valmis kertaamaan, kertauskutsua odotellen.
35. Ei musta kuitenkaan olisi sotilasuralle ollut, vaikka armeijatouhuista pidänkin.

Käpyset

Ensimmäinen osa oli siinä, jatkoa seuraa kunhan ehdin miettiä lisää noita. Kyllähän nuo ekat 35 kohtaa suht helposti tulivat, silti meni varmaan tunti kirjoittaessa. Nyt täytyy siirtyä tekemään vaihteeksi jotain järkevää, on se niin tylsä kun ei tällaisista kivoista jutuista kukaan tahdo maksaa. Ei vaan, pidän mieluummin harrastuksen harrastuksena ja työt ovat sitten erikseen.

51koodia – Nimetty [2004]