Aikoinaan edellisen blogin alkutaipaleella tein postauksen sen hetkisistä suosikkiartisteista. Tarkoitus oli jatkaa sarjaa myöhemmin ja tuoda esiin lempimusiikkiani, mutta vakaista aikomuksistani huolimatta en ole jatko-osaa koskaan tehnyt. Nyt sen aika on koittanut eli tämän hetken suosikkiartistit TOP5 on tämän postauksen teema. Eivätkä ole tälläkään kertaa missään järjestyksessä.

Jenni Vartiainen

Gimmelistä en niinkään välittänyt, mutta Jennin ensimmäiseltä soololevyltä rakastuin Ihmisten edessä -kappaleeseen ja kyseistä levyä tuli sitten muutenkin jonkun verran kuunneltua. Tänä vuonna julkaistu kakkosalbumi ei alkuun kuulostanut mitenkään erityiseltä, mutta yhtenä kertana kolahti ja lujaa. Paljon vaikutti varmasti myös se, että Ankkarockissa näin Jennin ekaa kertaa livenä – ja olin täysin myyty. Karismaattinen neito ja aivan järjettömän kaunis! Jos rakastuisin naiseen, rakastuisin Jenniin. Uusimpia lemppareitani ovat Duran Duran, Eikö kukaan voi meitä pelastaa? sekä Halvalla.

Jenni Vartiainen
(Kuvat: last.fm, jennivartiainen.fi)

Pariisin Kevät

Pariisiin Kevät läpimurtohitti Meteoriitti muistuttaa ikuisesti keväästä ’08 ja siitä, kun muutin ensimmäistä kertaa elämässäni yksin asumaan. Kappale on edelleen yksi suosikeistani, siinä on jotenkin vain kaikki kohdallaan. Ekan albumin olen kuunnellut ainakin tuhat kertaa ja silti Pikku HuopalahdenKun olin pieni, niin sun mummos sanoi / Linja-autojen ja rakkauden perässä voi juosta / Tai odottaa seuraavaa” tai Alkemistin ranskankieliset lauseet jaksavat ihastuttaa joka kerta ne kuullessani. Uuden Astronautti-albumin hankin itselleni jopa ihan oikeana levynä, mutta vaati useamman kuuntelukerran ennen kuin pääsin siihen sisälle. Tänään pääsen vihdoin tarkistamaan yhtyeen livekunnon, toivottavasti Klubilla kuullaan illalla ainakin Invisible Man tai Imatrankoski.

Pariisin Kevät
(Kuvat: pariisinkevat.com)

Herra Ylppö & Ihmiset

Avasin silmäni – tai ehkä pikemminkin korvani, heh – Herra Ylpön musiikillisille tuotoksille oikeastaan vasta viime keväänä, vaikka kyseinen herra on musisoinut ties miten pitkään. Maj Karmaa olen jonkun verran kuunnellut, mutta jotenkin Herra Ylppö & Ihmiset iskee enemmän. Varsinkin uusin Pojat ei tanssi -albumi on mun mieleen, sopivan melankolista tasapainottamaan kepeämpiä suosikkeja. Ylppö-lempparini Horros sekä Riisu siipesi ovat juurikin tuolta uudemmalta albumilta. Ja pakko myöntää, että myös Ylpön taiteellinen ulosanti on juurikin sellaista taidetta, josta mä tykkään. Pointsit siitä, musiikin lisäksi.

Herra Ylppö & Ihmiset
(Kuvat: savonsanomat.fi, plaza.fi)

Chisu

Myös Chisuun olen ihastunut tämän vuoden puolella, kaikki taisi lähteä kakkosalbumin surullisesta Yksinäisen keijun tarina -biisistä. Neidon ensimmäinen albumi ei sykähdyttänyt mitenkään erityisesti, mutta uudempaa Vapaa ja yksin -levyä olen renkuttanut sitten senkin edestä. Radioiden puhkikuluttama Baden-Baden tulee useimmiten skipattua, mutta muuten kyseinen lätty on loistavaa kuunneltavaa hyvin monenlaisessa olotilassa. Suosikkikappaleeni Chisulta on ehdottomasti Etsijät, voisin soittaa sitä päivän repeatilla enkä taatusti kyllästyisi!

Chisu
(Kuvat: last.fm)

Anna Puu

Vuoden 2008 Idols meni multa armeijan takia (vai ansiosta?) täysin ohi, mutta Anna Puulta en voinut välttyä. Kisan voittajaa en edes muista, mutta toiseksi tullut Anna on jäänyt pysyvästi soittolistalleni. Ensimmäisestä singlestä C’est la vie pidän kovasti edelleen, muita suosikkejani ykköslevyltä ovat Linnuton puu ja Kolme vuodenaikaa. Tänä vuonna julkaistu kakkosalbumi jatkoi letkeään annapuumaiseen tyyliin ja sekin on tullut soitettua useampaan kertaan läpi, lemppareiksini ovat nousseet Sinä olet minä sekä nimikkoraita Sahara. Annan iloisen esiintymistyylinhän kävin vihdoin tämän vuoden DBTL:ssä katsastamassa, hyvin kyllä veti sen jättimäisen vauvamahankin kanssa.

Anna Puu
(Kuvat: savonsanomat.fi, tapahtumaopas.fi)

Seuraavalla kerralla voisinkin ehkä kirjoitella ikisuosikeistani, joista ainakin yksi lienee kaikille jo selvä… Ja menneisyyden lemppareistakin riittäisi varmasti sepustusta yhden postauksen verran, siellä vasta kaikkia herkkuja olisikin. ;)

Pariisin Kevät – Astronautti [2010]