Loppusota sodittu! Taidettiin jopa voittaa, vaikka parin ensimmäisen päivän jälkeen ei näyttänyt mitenkään lupaavalta. Kaiken kaikkiaan aika iisi harjoitus, toisaalta metsätouhuihin on jo suht hyvin ehtinyt tottua eikä mikään tunnu enää samanlaiselta kuin viime syksynä AUKissa. Alkuviikko meni rauhallisesti, mutta viikonloppuna meidän asema alistettiin jääkäripataljoonalle, jonka mukana oltiin “puhelinkoppina” hyökkäyksessä. Lähimmillään vihollinen oli alle puolen kilometrin päässä, silloin piti olla aika skarppina. Hauskoja juttuja tapahtui ja kuuli tapahtuneen muualla viikon aikana, mutta viimeisinä päivinä alkoi pinna kiristyä vähän liikaakin. Eilen illalla sain niin tarpeekseni että lähdin toisen aseman telttaan nukkumaan.

Säkylään saavuttiin tänään aamupäivällä ja loppupäivä on mennyt huolloissa. Illan vapaa-ajalla jatketaan oman mielen ja mahan huoltoa kebabilla, kun piipahdetaan Säkylän keskustassa. Iloisena yllätyksenä harjoituksesta tuli kaksi päivää kuntoisuuslomaa, minkä seurauksena pääsen huomisillasta alkaen nauttimaan 12 päivän lomaputkesta. Varsinaisia palveluspäiviä mulla on siis jäljellä niinkin vähän kuin viisi. Hurjaa.

Nyt on vähän, todella vähän. Ei ole koskaan ollut näin vähän. Ikä taas on kasvanut, 25 pamahti eilen mittariin. Ehkä yksi eksoottisimmista syntymäpäivistäni koskaan: asema pystyssä lähellä etulinjaa ja vettä tulee koko päivän kuin saavista kaatamalla. Onneksi tänään pääsi kassulle – ja huomenna kotiin.