Eilen oli ehkä erikoisin päivä pitkään aikaan, harvinaislaatuinenkin: osallistuin muotinäytökseen mallin enkä valokuvaajan roolissa! Desthea kysyi mua ja Felineä jo kuukausia sitten malliksi näytökseen, jota oli järjestämässä kevääksi. Jotenkin sitä ajatteli päivän koittavan joskus hamassa tulevaisuudessa, kunnes yhtäkkiä viime viikolla tajusi sen olevan ihan kohta. En kamalasti muistanut asiasta stressata etukäteen – kaipa mä jotenkin kuvittelin, että olemalla ajattelematta koko juttua opin alitajuisesti kävelemään kuin oikea malli. :) Karu totuus iski näytöspäivän aamuna, kun olin edelleen yhtä tönkkö kuin aiemminkin. Mutta mitäpä siitä, enhän mä mikään ammattimalli olekaan.

Mallitukka

Hiukset ja meikin meille laittoi Hiushuone Kerho, kaikille tuli tummahko silmämeikki ja hiukset ylös krepatuilla yksityiskohdilla. Hihittelin siinä tuolissa istuessani, ettei mun hiuksissa ole kreppiä nähty sitten 90-luvun, ja pikkasen ehkä pelotti mitä sieltä tulisi. Pääosalla tytöistä oli kampaus tyyliin hiukset kiinni “möykyssä” korkealla takana, mutta mä sain onneksi vähän jotain erilaista. Oikealle puolelle päätä tuli letti, jonka pää hävitettiin vasemman puolen kreppi-/tupeeraushässäkkään – toispuoleinen tukka oli ihana! Pinnejä mun päässä ei ollut kuin kolme, mutta lakkaa varmaan pullollinen. Yllä kuvat sekä sivulta että takaa, klikkaamalla saa vähän suuremmaksi.

Päivä oli pitkä, Klubille mentiin siskon kanssa puoliltapäivin ja kotona olin joskus kymmenen maissa illalla. Välissä sentään käväistiin hakemassa patongit ja muutenkin hyörittiin siellä täällä. Isoin osa ajasta meni hiustenlaittoon ja meikkiin jonottamiseen, laitettavia kun kuitenkin oli parisenkymmentä. Kyseessähän oli siis tapahtuma nimeltä Fashion 2010 by 10, jossa oli mukana kymmenen turkulaisen suunnitelijan tuotoksia. Malleilun lisäksi tein tapahtuman julisteen Desthean ideoinnin pohjalta, periaatteessa ensimmäinen koskaan tekemäni mainosjuliste.

Pakollinen vessakuva

Näytökset olivat kello 19 ja 21, niiden välissä ehti mm. napata hieman purtavaa sekä ottaa peilikuvia Klubin vessassa. Harjoituksissa lavalle meno jännitti aika tavalla, mutta ei se lopulta ollutkaan yhtään niin kamalaa. Kommenttia sain niska kyyryssä kävelemisestä, minkä korjaamiseen pyrinkin varsinaisissa näytöksissä erityisesti keskittymään – hymy tuli automaattisesti, kun yleisön edessä keikistely nauratti niin paljon. Mun piti alun perin olla pelkästään Desthean mallina, mutta jotenkin päädyin parin muunkin suunnittelijan malliksi ja loppujen lopuksi olin yhteensä neljässä eri vaatekerrassa lavalla.

Alla olevassa kollaasissa on mm. kuvat jokaisesta mun neljästä sisääntulosta, kaikki otti ensimmäistä näytöstä seuraamassa ollut kulta. Samassa näytöksessä olivat myös porukat, mun kummitäti sekä mummi + kuvaajaksi houkuteltu Felinen (ja mun) vakistalkkeri ;) Envia. Toivottavasti jossain vaiheessa saan Enviankin kamerasta kuvia, ovat varmasti erilaisia kuin kultsin hätäpäissään nappaamat (no ei kai, olihan siellä monta tarkkaakin otosta).

Paloja näytöksestä

Mahtava kokemus oli, vaikka en mä malleilua jaksaisi työkseni tehdä. Tuskin sittenkään, vaikka olisin pitkä ja hoikka ja luonnonkaunis ja niin edelleen. Lisäesiintyminen ei kyllä olisi pahaksi mulle, kun en pahemmin ole missään esiintynyt suuremman yleisön edessä. Kiitokset Desthealle tapahtuman järjestämisestä ja meidän mukaan ottamisesta, hauskaa oli!