Mulla on pitkään jatkunut laukkuongelma, jota sivusinkin tuossa keväämmällä. Tällä hetkellä tilanne on se, ettei mulla ole varaa sijoittaa yli satasta laadukkaaseen laukkuun – sen verran on tullut tehtyä muita, enemmän tarpeellisia hankintoja tyyliin tietokone, järkkäri sekä nyt viimeisimpänä sohva (joka toivottavasti saadaan huomenna!). Tästä syystä toivoisin löytäväni jostain sellaisen ns. välimallin laukun, ei ihan halvin ja heikoin yksilö muttei kuitenkaan mikään kovin hinnakas. Lainasin silloin Merefestillä ollessani kaverin laukkua, johon tykästyin kovin ja joku tuon tyyppinen olisi täydellinen lisä nykyiseen laukkuvalikoimaani.

Pikkulaukkuja mulla on yllin kyllin eikä lyhythihnaisista isommista veskoistakaan varsinaisesti ole pulaa. Olkalaukut ovat käytössä mun mielestä kaikista käytännöllisimpiä, mutta alan olla jo hippasen kyllästynyt kahteen, kumpaakin hyvin paljon käytettyyn vaihtoehtooni. Ei sillä ettenkö kyseisistä laukuista tykkäisi, mutta kaipaamani yksilö olisi jotakin näiden kahden väliltä. Ei niin iso ja mohlo kuin Marimekko, muttei myöskään yhtä pieni ja jäykkä kuin Vespa-laukku.

Keräsin ah-niin-upeaan kollaasiin muutaman veskan Friis & Companylta, valitettavasti noistakaan ei mikään ole täsmälleen sellainen kuin tahtoisin. Harmi sinänsä kun ovat nettipuljun alessakin, n. 30-35 euroa kukin. Aitoa nahkaa tuskin on alle viidenkympin laukuissa tarjolla, mutta onneksi kaikki tekonahkalaukut eivät ole niin muovisen tuntuisia. Pitäisi kyllä ehdottomasti päästä hipelöimään ihan livenä, näppituntuma vaikuttaa kuitenkin aika paljon.

Laukkuprobleema

Sinänsä Aim shoulder bag on kelvollisen oloinen, on pitkää hihnaa eikä koko ole minimaalinen taikka mitenkään mohlo. Koristetikkaukset sen sijaan eivät sytytä, ilman niitä tuo olisi erittäin varteenotettava. Sass shoulder bag on hieman pienempi ja siinä on hienompi olkahihna, mutta mikä ihmeen ketjuhässäkkä siihen on tarvinnut tyrkätä? Alin String bag on aivan mahtavan muotoinen ja kokoinen, mutta voi elämä noita koristuksia! Hapsua ja ketjua, ei mulle kiitos.

Näiden perusteella täydellinen veska mun mieleen olisi siis muodoltaan ensimmäisen, kooltaan viimeisen ja olkahihnaltaan keskimmäisen sekoitus. Mistäköhän sellaisen löytäisi? Ja tiedän kyllä, ettei F&C ole paras paikka etsiä suht simppeliä laukkua, mutta esimerkiksi perusketjuliikkeissä vastaan ei ole tullut mitään sinne päinkään. Taidanpa kuitenkin ratsata keskustan liikkeet heti kun vain töiltäni ehdin kaupunkiin ennen kauppojen sulkemisaikaa (huomenna toivottavasti).

(Laukkujen kuvat: Friis & Co)

Juanes – Mi Sangre [2004]