Mulla jää näköjään aina vähän myöhäiseksi nämä joululahjatoiveiden pohdiskelut, viime vuonna postasin aiheesta neljä päivää ennen joulua ja tänä vuonna meni näköjään vielä päivän myöhemmäksi. Täytyy siis vain toivoa, että joulutontut ovat selvittäneet lahjatoiveeni ilman tätä blogia. ;) Eniten toivotun lahjan – mustan Wiin – me jo saimme, joten sinänsä muilla toiveilla ei ole niin väliä vaikka jäisivätkin nyt toteutumatta. Tällaisia juttuja tänä jouluna on mielessäni:

I wish...

  1. Harri Koskisen suunnittelemasta Block-lampusta olen haaveillut jo vuosia, mutta kevyt sadanviidenkympin hinta on toistaiseksi ollut este välillämme. Exäni teki muutama vuosi sitten mulle joululahjaksi itse lasitiilestä Block-korvikkeen (joka on toki parhaillaankin käytössä), mutta olisi tuo oikea Block silti mahtava saada joskus kotia koristamaan.
  2. Kalevala Korun sormuksista huolisin useammankin, mutta kaikista eniten silmääni miellyttää Karjaan sormus. Ensisijaisesti tahtoisin tuon hopeisena, mutta saisin kyllä pronssisenkin version sopimaan muiden korujeni joukkoon.
  3. Sarah Jessica Parkerin uusimpaan SJP NYC -tuoksuun hullaannuin heti ensinuuhkaisulla, se sopii täydellisesti omaan tuoksumaailmaani. Tämän hankin ehdottomasti jossain kohtaa kokoelmaani, viimeistään kun seuraavan kerran menen laivalle.
  4. Quincyn ihana Lumberjack 2 -huopa on taatusti superpehmeä ja lämmin, toimisi siis paremmin torkkupeittona kuin meidän nykyiset muutaman euron ohuet fleecehuovat.
  5. Astiaosasto meillä on muutamaa juttua vaille noin yleisesti oikein bueno, mutta muutamalla astialla sitä voisi vielä kasvattaa. Marimekon Siirtolapuutarha-kupin voin jo kuvitella edessäni täynnä höyryävää teetä, Maija Louekarin kuosit ovat hurmanneet aiemminkin. Iittalan sinisestä Taika-sarjasta hankin jokin aika takaperin ison lautasen, sen kaveriksi olisi kiva saada 4 dl mukit sekä 6 dl vetoiset kulhot. Kaksin kappalein tietysti.

Raskaampaa joulua [2006]

(Kuvat: Block, SJP NYC, Kalevala Koru, Quincy, iittala.com, marimekko.fi.)