Pientä tarinointia ja muutama kamerasta löytynyt otos Logomosta, johon mainitsinkin viime viikolla olevani menossa. Seuralaisellani Sansulla oli mukanaan kuponki, jolla sai kaksi lippua yhden hinnalla – eipä siis tullut jokaiseen osioon oikeuttava lippu kymppiä kalliimmaksi. Viiden pisteen vihje: kuponki oli TS-kestotilaajan Päivästä päivään -kalenterista ja voimassa muistaakseni vielä tämän kuun puoliväliin saakka!

Aloitettiin Tuli on irti! -näyttelystä, joka oli hauskasti interaktiivinen ja siinä pääsi itsekin mm. sammuttamaan tulipaloa vanhalla palokärryllä sekä kokeilemaan eri menetelmiä saada syttymään tuli. Turun palo oli tietysti merkittävä osa näyttelyä, oli kadonneita katuja ja palon etenemistä pienoismalli-Turussa ja vaikka mitä.

Katu joka paloi
Tämä keskustan katu paloi karrelle ja lakkasi olemasta.

Missä kuumaa?
Lämpökamerassa jammailua.

Heppa
Siellä oli heppa! Hassua ajatella, että siinä se jonkun polle nököttää, täytettynä Logomossa.

Liekeissä
Keskellä huonetta liekkien ympäröimänä. Ei ois kiva tilanne oikeassa elämässä!

Jätettyämme tulet taaksemme oli vuorossa taidepläjäys. Alice in Wonderland – Liisa ihmemaassa on kuulemma suurin koskaan Suomessa järjestetty nykyvalokuvataiteen näyttely, jossa on mukana valokuvia esimerkiksi yhdeltä suosikkikuvaajaltani Elina Brotherukselta. Viimeiseksi ehdittiin vielä tsekata nopeasti läpi Tom of Finland Retrospective, josta on erityisen paljon puhuttu loppumassa olevan kulttuuripääkaupunkivuoden yhteydessä. Voin kuvitella, ettei kaikkien katsojien huumorintaju riitä niihin kuviin. ;)


Kulttuurielämykseen varattu parituntinen hujahti vauhdilla, puoli tuntia tai tunnin kun olisi saanut lisäaikaa niin olisi ehtinyt kaiken tsekata rauhassa läpi. Sisustukseltaan ehkä mielenkiintoisin kahvila koskaan jäi sillä kertaa näkemättä, onneksi kyseinen SIS. Deli + Café on auki 18. päivään saakka kuten näyttelytkin.

Yhteenvetona:

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan ainakin tuohon tulinäyttelyyn, jos se on vielä näkemättä. Ja jos päättää kiertää kaikki näyttelyt läpi, kannattaa varata muutama tunti aikaa niin ei tarvitse turhaan pitää kiirettä. Logomo itsessään on jo niin mieletön miljöö, että se on todellakin kokemisen arvoinen!