Kun vuosi vaihtui edellisen kerran, päätin heti uuden vuoden alkumetreillä tehdä katsauksen edellisen vuoden tyyliini. Ja samanmoinen pläjäys olisi nytkin tulossa! Mikä hienointa, pohdin silloin vuosi takaperin miltä vuoden 2011 tyylini saattaisi tulla näyttämään:

1) Laadukkaiden perusvaatteiden (ja parempien materiaalien) lisääntymistä pukeutumisessa.
2) Jalassa maihareita ja tennareita, harvemmin mitään tyttömäisiä kenkiä.
3) Shortsit jatkavat voittokulkuaan helppoutensa ansiosta.
4) Enemmän kikkailua hiusten suhteen, kun niissä alkaa vihdoin olla pituutta.

Osuiko fiilikseni oikeaan? Katsotaanpa.

Töissä

Tärkeimmäksi tyyliksi nousi uuden työpaikan myötä tietystikin toimistoon sopiva pukeutuminen. Mitään pukukoodia meillä ei ole, joten arkiasuksi valikoituu usein jokin helppo kokonaisuus, jonka kanssa pystyy istumaan päivän työpöydän ääressä (minihame esimerkiksi ei ole hyvä koska tuolin karhea pinta kutittaa). Haastetta tuo myös se, että toimistossa on kesähelteilläkin aika viileä eli vähintäänkin pitää neuletakki tms. olla aina mukana – talvella tietysti enemmän. Viime kesänä käytin paljon vuonna 2008 hankittuja H&M:n punaisia housuja, materiaali on farkkua ohkaisempaa ja väri miellytti silmää. Parhaiten toimii ehdottomasti pop art -Consien kanssa lahkeet käärittynä!
» Tarkemmat tiedot asuista: 21/3, 5/7 ja 15/6.

Denim

Omalla kohdallani voisin julistaa vuoden 2011 denimin vuodeksi! Innostuin farkuista jälleen monen vuoden tauon jälkeen ja kuljinkin suurimman osan vuodesta jalat denimiin verhoiltuna. Vakityö mahdollisti myös kunnon farkkuhankinnat, garderobini täydentyi mm. Nudie Tight Long Johneilla, yhdellä Levi’s Curve ID -parilla sekä aivan mahtavilla tummanharmailla Leviksillä. Alet ja alennuskupongit olivat kova sana, edellä mainituista en esimerkiksi maksanut yksistäkään täyttä hintaa! Ainoa normihintainen farkkupari taisi olla kuvassa keskellä oleva Onlyn pari, ne istuivat niin superhyvin että se oli vähän niinkuin pakko-ostos (ja on niitä kyllä käytettykin).
» Tarkemmat tiedot asuista: 28/7, 19/6 ja 11/7.

Monta loistohankintaa

En näin äkkiseltään muista tehneeni yhtään täysin hutiostosta, vaan lähes jokainen uusi hankinta on noussut tärkeäksi osaksi pukeutumistani. Yksi ehdottomasti parhaista ostoksista oli nahkaiset Ten Pointsin tyttömaiharit, jotka näköjään sattuvat olemaan tämän kollaasin jokaisessa kuvassa. Muita loistolöytöjä oli mm. Promodin tummansininen viitta, Mhannin Tomi-laukku, musta “räsyneule” Carlingsista (siitäkin huolimatta että jään sen kanssa aina kiinni johonkin), Cheap Mondayn harmaa collegepaita kesän Rauman visiitiltä sekä c04 Luomuksen nilkkaimet suklaanruskeina sekä harmaina.
» Tarkemmat tiedot asuista: 20/10, 9/11 ja 8/12.

Party time!

Juhlapukeutumista ei päälläni montaa kertaa nähty, edes mitään bileitä ei sen kummemmin ollut. Siskon synttäreillä sentään sai pukeutua mustaan ja valkoiseen, kevään yo- ja valmistujaisjuhliin valitsin joko Hell Bunnyn ihanaisen perhospääkallomekon tai Undergroundin loppuunmyynnistä hankitun H&R-merkkisen mustavioletin mekon.
» Tarkemmat tiedot asuista: 16/4, 4/6 ja 28/5.

Tarkkaan harkitut värit & kuosit

Värien sekamelska on tyylissäni vihdoin jäämässä unholaan ja olen oppinut käyttämään mustaa! Kokomustissa mua ei edelleenkään näe kuin hautajaisissa, mutta tummahko asu väriläiskällä tai parilla on useimmiten erittäin toimiva kokonaisuus. Suosikkejani tehosteväreistä näyttäisi kuvien perusteella vuonna 2011 olleen sähkönsininen, poltettu oranssi sekä kirkkaanpunainen. Ehkä seuraavaksi otan keltaisen haltuun? Kuoseista raidallinen oli edelleen ihana, mutta kesällä ja sen jälkeen olen innostuin enemmän erilaisista kuvioista: graafisesta mustavalkoisuudesta, heppaprintistä, vähän tähdistäkin.
» Tarkemmat tiedot asuista: 1/10, 10/10 ja 13/8.


Mitä listasta siis toteutui? Vaatteiden laatuun (1.) kiinnitän nykyään paljon enemmän huomiota ja huonot materiaalit jätän suosiolla kauppaan, vaikka olisi miten kiva vaatekappale kyseessä. Perusvaatteita on kaappiin tullut toki lisää, mutta paljon vielä uupuu jotta garderobi olisi täysin toimiva. Maiharit ja tennarit (2.) olivat erittäin pop, korkojenkäyttökertani ovat laskettavissa kahden käden sormilla. Shortsit (3.) taisivat vähän unohtua, varsinkin kun sain sen puuttuneen hieman korkeavyötäröisen parin kaappiini vasta myöhään syksyllä. Hiukset (4.) ovat kyllä kasvaneet ja jonkun verran niiden kanssa olen jaksanut väkertää, mutta on myönnettävä että useimmiten se on suolasuihke + hiuslakka + pörrötys ja det var det.

Tyyliajatuksia vuodelle 2012:
  • Jatkan oman tyylini etsimistä ja se toivottavasti selkeytyy vielä tarkemmin.
  • Kenkäpuolella maiharit jatkavat voittokulkuaan rinnallaan nahkanilkkurit sekä tennarit.
  • Pohdin hankintoja entistä enemmän ja keskityn toimivan vaatekaapin rakentamiseen.
  • Hiusväri menee lähemmäs omaa väriä, ehkä jopa lopullisesti pois värjäyskierteestä.
  • Kehityn lisää väreillä ja kuoseilla leikittelemisessä.

(Kaikki päivän asuni vuodelta 2011 on nähtävissä Flickrissä.)