Jos pitäisi valita hiuksille yksi ainoa muotoilutuote, jota käyttäisin tästä eteenpäin, valintani olisi ehdottomasti suolasuihke. Päässäni kasvaa perisuomalaista haiventa: mummon villasukan väristä, liukasta ja kevyesti laineilevaa. Ei siis suoraa muttei kiharaakaan – paitsi märkänä pehko on ihan kikkuralla ja muistuttaa hyvin paljon A. Hirvosen tukkatrendiä. Liukkaus toimii tietyssä hiusmallissa erinomaisesti, mutta viime vuosien kunhan kasvattelen pidemmäksi -mallia se ei suoranaisesti imartele.

Ilman tekstuurilisää hiukset valuvat pitkin päätä (ja mieleen tulee lähinnä näätä!) enkä nykyään voi käsittää, miten pystyin ennen elämään ilman suolasuihketta. Tietoisuuden kasvusta kiitos blogeille ja erityisesti Stellalle, jonka surffitukkaa muistan ihailleeni jo back in ’08. Sittemmin olen testaillut useampaakin tököttiä, joiden tärkein lupaus on ollut rakenteen lisääminen.

Tekstuuria tukkaan

TIGI Catwalk Session Series Salt Spray

TIGI Catwalk Session Series Salt Spray antaa rakennetta, volyymia ja kevyen notkeaa pitoa kampauksellesi. On tyylisi sitten taipuisa rantalook, rennot kerrostukset tai boheemit letitykset, Session Series Salt Spray lisää eroteltavuutta, antaa rakennetta ja vahvuutta, tuo joustavaa pitoa ja kontrollia, pehmentää sekä antaa suojaa kosteutta vastaan. Suolasuihke antaa hiukselle rakennetta ja rentoa eroteltavuutta sekä vähentää kosteuden latistavaa vaikutusta ja auttaa hiusta pysymään miellyttävän kuohkeana.

Tämän hetken suosikkini! Tuotteessa yhdistyy kaikki hyvät jutut: karheutta tukkaan, miellyttävä tuoksu ja tyylikäs puteli. Ostan harvoin mitään kosmetiikkatuotetta uudestaan, koska olen liian utelias kymmeniä muita vastaavia tuotteita kohtaan, mutta Session Seriesin suihketta voisin kyllä kuvitella hankkivani lisää. Onneksi aine on riittoisaa niin ei tarvitse hetkeen huolehtia.

Hinta: Feel Uniquessa n. 15e, Suomessa n. 23e.
Ostaisinko uudestaan: Kyllä.


TIGI Rockaholic Groupie Texturizing Spray Pomade

Olipa päivän tyylini sitten grunge tai glam, sisältämäsi rosmariinin, basilikan ja piparmintun muodostaman kolmiodraaman avulla saan luotua hiuksiini sexyä filistä tai rähjäistä rakennetta.
Sinun ikuisesti, RockaholicFan4Life.

Ihastuin heti ensimmäiseksi tuoksuun, joka on kerrassaan huumaavaa. Käytössä tosin niinkin vahva, että tahtoo peittää hajuveden alleen… Harmikseni sisältö ei kuitenkaan toiminut mun hiuksiin, se oli jotenkin liian klähmäistä ja sai hiukset tuntumaan liian oudolta. Annoin suihkeen Mialle, joka sanoi sen toimivan kaikista parhaiten pyyhekuivaan tukkaan – itsehän käytän tekstuurisuihketta pääasiassa aamuisin kuivaan kuontaloon.

Hinta: CheapSmellsilla n. 7e, Suomessa n. 16e.
Ostaisinko uudestaan: En.


TIGI Bed Head Candy Fixations Sugar Dust

Välitöntä kohotusta! Näkymätön, hienojakoinen tyvipuuteri kaikille hiustyypeille. Antaa välitöntä tyvikohotusta ja keskivahvaa pitoa sekä imee öljyisyyttä hiuspohjasta. Tuoksu on kuin mommon tekemässä hedelmäleivoksessa.

Monessa paikkaa hehkutettu volyymin nostattaja, mutta mä en vaan saa tästä mitään irti. Pöly todellakin on näkymätöntä, ripottelun jälkeen ei koskaan tiedä missä kaikkialla sitä on. Useimmiten vaikuttaa siltä että kaikkialla muualla paitsi hiuksissa. Voi tosin olla että olen niin n00b etten osaa käyttää tuotetta oikein… Saman sarjan sokerisuihke toimisi mulla epäilemättä paremmin, ehkäpä kokeilen sitä seuraavaksi.

Hinta: BeautyBayssa n. 11e, Suomessa n. 20e.
Ostaisinko uudestaan: En usko.


Fudge Salt Spray

Tällä kookoksen tuoksuisella suihkeella saat hiuksiisi näyttävän ranta-lookin! Tämä Salt Spray on täydellinen, jos kaipaat runsaasti rakennetta hiuksiisi. Se tuo runsaasti eloa sekä volyymia tylsiin hiuksiin. Tuloksena on ihana ranta-look. Sisältää UV-suojan sekä hiusta vahvistavaa B-vitamiinia.

Tästä kaikki alkoi: ensimmäinen hankkimani suolasuihke! Fudgesta mulla ei ole mitään pahaa sanottavaa, kaikin puolin toimiva tuote. Kookoksen tuoksu alkoi loppua kohden vähän häiritä, erikoisella pumppusysteemillä oli mukava suihkia. Mulla oli tämän rinnalla käytössä Tigi Love, Peace & the Planetin Totally Beachin’ -suihke, joka oli hyvin samantyyppinen tuote: tuoksui kookokselta ja teki hiuksista sopivan surffit. Sitäkin voisin harkita ostavani uudestaan.

Hinta: Feel Uniquessa n. 12e, Suomessa n. 23e.
Ostaisinko uudestaan: Mahdollisesti.


Täällä blogissa on viime aikoina ollut niin kovin hiljaista, vaikka joku tänne kai päivittäin eksyy. Avatkaahan sanaiset arkkunne ja kertokaa kokemuksia/mielipiteitä/vinkkejä hiusjutuista! Mistä hiustuotteesta luopuisitte vasta hädän hetkellä? Onko sellaista edes olemassa? Mä painun tästä pehkuihin, jotta jaksan vielä pakertaa edessä olevan kaksi(!!) työpäivää ennen loman alkua.

(Tuotekuvaukset Hiustuotteet.fi.)