Viime kesänä kävin ensimmäistä kertaa Arboretum Yltöisissä, silloin tosin onnistuimme äitin kanssa myöhästymään parhaasta alppiruusujen kukinta-ajasta ja tuumailimme, josko ensi kerralla huomaisi ajoissa. Tänä vuonna olin skarppina ja laitoin äitille viestiä saman tien, kun havaitsin merkkejä alppiruusuista Facebookin feedillä. Saimme aikataulut sopimaan niin kivasti että ajelimme Piikkiöön arboretumin rodopäivänä, jolloin aukioloaika oli normaalia pidempi ja siellä oli muutenkin kaikkea ohjelmaa. Osallistuimme puolen tunnin kierrokselle, jossa esiteltiin arboretumia sekä kerrottiin eri alppiruusulajikkeista, minkä jälkeen kiertelimme vielä omin päin lisää. Ja oi kyllä, tällä kertaa sitä katsottavaa ja ihasteltavaa riitti!

Pinkkiä
Vähän hempeämpää
On ne korkeita!
Ketunleipä
Uutta pukkaa
Äiti kuvaa
Alppiruusurakkautta
Keskellä lehtien
Littana
Ötökkä
Valkoiset möllykät
Juhannusruusu
Muisto sateesta

Päivällä oli satanut ihan kunnolla, mutta visiittimme aikana vettä ei enää tullut pisaraakaan. Metsä tuoksui huumaavalta ja sateen jäljet näyttivät kauniilta lehdillä. Yltöisissä kasvaa jos jonkinlaista alppiruusua, joista jotkut kasvavat huikean korkeiksi (tsek 3. kuva). Arboretumia samoillessa kelpasi nauttia luonnon loistosta sekä antaa kameran laulaa, ihana paikka!