Wuhuu, ei edes kahta viikkoa tätä vuotta takana ja mä sain jo värkättyä katsauspostauksen valmiiksi! Sen ehtii aina unohtaa, miten jumalattoman hidasta tällaisen kasaaminen oikeasti on, mutta toisaalta on kiva palata vielä kerran kunnolla menneen vuoden tapahtumiin. Vuosi 2014 oli meille varsin hyvä, paljon mahtavia asioita tapahtui ja suuremmilta suruilta vältyttiin. Ehkä päällimmäisenä mieleen jäi oma raskautuminen, karvatassun muutto meille ja pohjoiseen suuntautuneet lomamatkat. Toivottavasti myös 2015 tuo mukanaan positiivisia juttuja!

Tammikuu 2014

Tammikuussa…

koti alkoi vihdoin näyttää asuttavalta, kun vihoviimeiset muuttolaatikot tuli purettua ja tavarat järjesteltyä paikoilleen. Pientä fiksattavaa toki riitti, mutta noin muuten asumismukavuudessa ei ollut valittamista. Oli ihanaa kutsua ihmisiä kylään ja loppukuusta emännöin maustekutsutkin meillä. Yhden tammikuisen viikonlopun vietin pääkaupungissa ja mm. kävin Designmuseossa katsastamassa graafisen suunnittelun Don’t Shoot the Messenger -näyttelyn. Seuraavana viikonloppuna osallistuin Turussa teekurssille tätini kanssa. Kuun viimeisenä päivänä mennä paukautin ja ostin mikrojärjestelmäkameran, sitä voisinkin avata ihan omassa postauksessaan.

Helmikuu 2014

Helmikuussa…

kävin porukoiden kanssa rakennusmessuilla, minkä jälkeen pähkäilimme miehen kanssa uusia kalusteita minikylpyhuoneeseemme. Viikon talvilomani alkoi opiskelijaristeilyllä ja lomalla ehdin myös pariksi päiväksi Tampereelle. Leikkasin otsatukan sekä innostuin kynsien lakkaamisesta. Kuun päätteeksi olimme koko perhe nautiskelemassa Cindyn herkullisista ruuista.

Maaliskuu 2014

Maaliskuussa…

alkava kevät sekä onnistunut objektiivihankinta inspiroivat kuvaamaan ja kuvasin jopa päiväni kuvina -setin pitkästä aikaa. Aloitimme työkaverin kanssa kimppasetin fustraa, joka jatkui lopulta elokuulle saakka. Päivitin tietokonetta muistin ja käyttöjärjestelmän osalta sekä opettelin Lightroomin käyttöä. Alkukuusta kävimme miehen kanssa yhdessä Tampereella moikkaamassa kummityttöä perheineen, minkä lisäksi seilasin yhden lauantain työporukan kanssa piknik-risteilyllä ja reissasin päiväksi Helsinkiin töiden puitteissa. Kotona parin vuoden takainen kosintaorkidea puhkesi kukkaan ja viherpeukaloudesta iloissani pyörähdin äitin kanssa puutarhamessuilla.

Huhtikuu 2014

Huhtikuussa…

hiottiin kesälomareissun suunnitelmia ja tuhlattiin rahat keltaisen haamun tarjouksiin, kun työpöydälle muutti uusi ja isompi iMac. Vuosittaisen yhtiökokouksen jälkeen löysin itseni taloyhtiön hallituksesta, jonka kanssa olikin työsarkaa läpi kevään ja kesän. Työkuviot ahdistivat, kun rakas työtoveri jätti toimistomme taakseen, ja päädyin miettimään tulevaisuutta ihan tosissaan. Yllättävä rahareikä tosin vaati painamaan töitä pääsiäisenäkin, mutta ehdin sentään vähän lepuuttaa hiirikättäni Tammisaareen suuntautuneen geokätköilyreissun sekä siskon synttärikemujen verran. Loppukuusta kävin siskon kanssa Naantalissa ilostuttamassa korviamme sulosoinnuilla.

Toukokuu 2014

Toukokuussa…

vietimme vappua Tampereella, vapunpäivänä kävimme vapputorilla ja sitä seuraavana päivänä ihastelimme tyttöjen kesken Andy Warhol -näyttelyä Sara Hildénin taidemuseossa. Tein positiivisen raskaustestin, mistä aloikin sitten vatsapalleron kasvattaminen. Viivähdin yön yli reissulla Ahvenanmaalla, jossa seikkailimme geokätköjen perässä. Loppukuusta olin hivenen huonovointinen ja kävin ekaa kertaa neuvolassa. Viimeisenä päivänä juhlittiin ylioppilaita, joita meidän suvusta valmistui sillä kertaa kaksin kappalein.

Kesäkuu 2014

Kesäkuussa…

fiilisteltiin eri vuosikymmeniä perinteisillä triplasynttäreillä ja mä saavutin kypsän, kolmosella alkavan vuosikymmenen. Kesä oli luonnollisesti geokätköilyn aikaa, tein iltaisia kätköilykeikkoja erilaisilla kokoonpanoilla. Kävin äipän kanssa ihailemassa alppiruusuja Piikkiössä, kuvasin yllärinä naimisiin mennyttä kaveripariskuntaa Littoistenjärvellä sekä vietin miehen kanssa juhannusta maaseudun rauhassa. Kuun lopussa oli vihdoin ensimmäinen ultra ja näimme pavun kokoluokkaa olevan jälkikasvumme. Viimeisenä viikonloppuna olin siskon kanssa Helsingissä ja kävimme mm. Minna Parikalla shoppaamassa siskolle hääkengät.

Heinäkuu 2014

Heinäkuussa…

lomailtiin lähes koko kuu. Loma alkoi keilausillalla perheen kesken, minkä jälkeen kävimme Pub Niskassa pitsoilla. Ekalla lomaviikolla olimme miehen kanssa pari päivää Tampereella ja viikonloppuna starttasimme kesälomamatkan Keski-Suomen kautta Kainuuseen. Reissu alkoi geokätköilyn megatapahtuman merkeissä Himoksella, seuraavana päivänä kiersimme S:n kanssa asuntomessut Jyväskylän Äijälänrannassa. Kainuussa majoitumme muutaman päivän Vuokatissa nautiskellen letkeistä lomapäivistä kesäisessä säässä. Loppuviikoksi ajoimme Hyrynsalmelle, jossa tutustuimme suofutiksen maailmaan. Loppukuuhun mahtui vielä mm. DBTL-ilta siskon kanssa, auton hajoaminen moottoritielle sekä helteisen sunnuntain matka museojunalla Turusta Uuteenkaupunkiin.

Elokuu 2014

Elokuussa…

oli kesäloma ohi ja edessä paluu arkeen, jota onneksi helpotti ihanaisen työkaverini J:n paluu äitiyslomalta. Barbi tuli taloon ja loppukuu meni totutellessa kissatalouteen. Tapahtumia riitti: oli serkun rippijuhlaa, toisen serkun valmistujaisia, Taiteiden yötä, Särkänniemen reissua ja ties mitä vielä. Ostimme haaveideni auton ja hommasimme vihdoin putkimiehen asentamaan kylppärin uudet kalusteet. Raskauden puoliväli ylittyi ja tuleva jälkikasvu heilui rakenneultrassa minkä kerkesi.

Syyskuu 2014

Syyskuussa…

fiilistelin syksyä ja kävin mm. geokätköilemässä ja sienimetsällä. Syyskuuhun sisältyi monta reissua kotinurkkien ulkopuolelle: Habitare-messut Helsingissä, kummitytön 1-vuotiskemut Tampereella ja kuun lopussa suuntasimme porukalla viikoksi Lappiin. Matka starttasi junalla Rovaniemelle, josta jatkoimme autolla pohjoisemmaksi. Ylläksellä rentouduimme viimeisissä ruskan rippeissä, ulkoilimme päivittäin ja vain olimme.

Lokakuu 2014

Lokakuussa…

käynnistettiin uusi kuu päivävisiitillä Norjaan ja loppulomalla mm. kävimme Levillä kylpemässä sekä kapusimme Ylläksen huipulle. Lomaviikon jälkeen löimme keittiösuunnitelmat lukkoon, uusi keittiö laitettiin tilaukseen ja vanhan saimme myytyä kätevästi netin kautta. Ystävät järkkäsivät mulle yllätysvauvakutsut, tein parit täsmälöydöt lastentarvikekirppiksellä Raisiossa, kävin perheen kanssa katsomassa Linnateatterin hulvattoman vision Turun tulevaisuudesta sekä pyörähdin Finnish Design Shopin ystävämyynnissä pariinkin otteeseen, kun sellainen melkein naapurissa pidettiin.

Marraskuu 2014

Marraskuussa…

keittiöremontti jatkui, tasoitustöissä tuntui menevän pieni ikuisuus. Remppa-asiat pyörivät mielessä päivittäin, seinämaalit saatiin ostettua sekä tiskiallas ja hana laitettua tilaukseen. Matkustin porukoiden mukana viikonlopuksi Jyväskylään siskon luokse, vietin miehen kanssa yhteisen vapaapäivän mm. lounaan ja leffan (+ tietysti rempan) merkeissä, hiukset lyhenivät reippaasti ja meillä oli S:n kanssa pari viikkoa loosi kirppiksellä. Oli firman pikkujoulut Forum Marinumilla, geotapahtuma Turun linnassa ja kävinpä kuvaamassa parin kuukauden ikäistä pikkuneitiäkin. Olin viimeistä päivää töissä ennen äitiyslomaa ja samalla viikolla selvisi, että bebe nököttää mahassa pylly alaspäin.

Joulukuu 2014

Joulukuussa…

totuttelin olemaan kotona, ekoina viikkoina tuntui ehkä jopa hieman turhauttavaltakin. Ravasin neuvolassa ja äitiyspolilla perätilan vuoksi, kääntymään tyyppi ei suostunut mutta onneksi kaikki viittaa siihen, että synnytys alateitse kuitenkin olisi mahdollinen. Kävin sekä Turku Design Now!:n myyjäisissä että Uuden Muotoilun Joulumarketissa, joista ostin pari kivaa juttua. Keittiöremontti jatkui, haimme vihdoin tavarat Kvikiltä ja jouluviikolla mies ahkeroi kaapistojen ym. parissa. Vietimme toista hääpäiväämme, jouluksi suuntasimme kotikotiin kissa mukanamme ja tapaninpäivänä sukuni kasvoi yhdellä, kun pieni serkkupoika Hippo putkahti maailmaan. Vanhalle vuodelle sanoimme heipat tuttuun tapaan ystävien hoteissa maalla.

Jenni Vartiainen – Terra [2013]