Luonnoksista löytyi joskus alkuvuodesta aloitettu postaus viime vuoden tyylistäni, kai sellaisen voi vielä näin maaliskuussa pohdiskella loppuun..? Vuosi sitten helmikuussa tein katsauksen edellisen vuoden pukeutumiseeni sekä mietin, miltä alkava vuosi näyttäisi ulkomuotoni osalta. Enpä osannut silloin kuvitella, että vuosi tulisi olemaan myös tyylillisesti jotain täysin ennen kokematonta. ;) Jälkimmäinen puolisko vuodesta sitten menikin kasvavaa vatsaa pukiessa, mikä sysäsi osan vaatekaapin sisällöstä syrjään ja opetti kokoamaan vaatekertoja huomattavasti pienemmällä valikoimalla. Inspiraatiosta oli toisinaan puutetta, siksi varmaan päivän asuja tuli viime vuonna ikuistettua varsin vähäinen määrä. Tällaisia ajatuksia mulla joka tapauksessa oli vuodelle 2014:

1) Kesällä pamahtaa 30 mittariin, mun on pakko alkaa huolehtia itsestäni paremmin. Ei enää tekosyitä, vaan kroppa kuriin ja vaatekaappi kiittää!
2) Teen hiuksilleni jotain. En vielä tiedä mitä, mutta jotain nykyisestä poikkeavaa.
3) Kengistä tehokäytössä tulevat todennäköisesti olemaan talvella maiharit ja kuivalla kelillä Converset. Kesällä paljasjalkakengät ovat pop, korot valitsen kun muistan.
4) Epäiltävästi mua voidaan tänäkin vuonna kuvailla lauseella “ai se kenellä on niitä hassuja housuja”. Kuosit on ehkä helpoin tapa piristää arkea, suupielet kääntyvät ylöspäin automaattisesti.
5) Hankin vihdoin sen valkoisen kauluspaidan, jota olen kaivannut ties miten pitkään. Ei liian nipo, vaan sellainen sopivan rento.

Lämpimät neuleet

Alkuvuoden kovin sana oli ehdottomasti neuleet. Vaatekaapin neulevalikoima on muotoutunut aika passeliksi eikä uusia hankintoja sillä saralla tarvinnut tehdä muuta kuin yhden pidemmän villatakin verran. Päälle eksyi usein mm. COSin epäsymmetrinen merinovillaneule tai Samujin superlämmin Kamu-neule, myös neuletakkeja käytin paljon. Joulukuussa ostin Klo Designin paksun villatakin, jolle harmiksi ei tänä talvena tullut kamalasti käyttöä pakkaslukemien puuttuessa. Keväämmällä sitä voinee pitää ulkotakkina, joten enköhän pääse siihen vielä kietoutumaan. Ja ensi talveksi tietysti toivotaan oikein kunnon talvikelejä!

» Tarkemmat tiedot asuista: 13/1, 3/3 ja 7/12.

Second hand

Raskausvaatteita en ostanut kuin parit leggingsit, mutta onnekseni sain sellaisia käyttööni kavereiden kätköistä. Yhtenä vuoden 2014 tyyliteemana voisikin pitää second handia, sen verran paljon vedin ylleni muilta päätynyttä vaatetta. Vasemman reunan H&M Dividedin tyllimekon ostin keväällä Tuijjalta, keskimmäisen kuvan musta kukkahame on äitini vanha 70-luvulta ja kolmannen kuvan Marimekon Muija-kuosisen mekon äiti oli löytänyt kirpparilta. Muija-mekon malli on hihoista vähän hassu, mutta tykkään siitä kovasti muuten – ehkä siinä olisi tuunauksen paikka tälle vuodelle?

» Tarkemmat tiedot asuista: 15/6, 15/10 ja 22/12.

Piristävä keltainen

Taisin viime vuonna jossain määrin hurahtaa keltaiseen väriin, jota näkyi niin pukeutumisessa kuin kodin sisustuksessakin. Uusia keltaisia juttuja en muistaakseni hankkinut yhtään, vaan hyödynsin keltaisen himooni vaatekaapin jo olemassa olevia antimia: itse suunnittelemani ja äitini ompelema hame, joskus Prismasta hankitut kunnon keltaiset sukkahousut, COSin pitkähihainen trikoopaita. Kesällä harmitti ihan kevyesti, kun en mahtunut huippuun keltaiseen design by katri/n -mekkooni! Keltainen kausi epäilemättä jatkuu, joskin ehkä enemmän sisustuksen puolella.

» Tarkemmat tiedot asuista: 18/3, 12/6 ja 16/9.

Mahapallo

Eniten viime vuoden pukeutumista määritti tosiaan raskausmaha, joka joulukuussa oli jo aikamoinen pallo. Jonnekin heinä-elokuulle lähinnä piilottelin sitä, mutta sitten se alkoi olla sen kokoinen että oli käännettävä kelkka ja ruvettava toteuttamaan korosta sitä mitä et voi piilottaa -ohjetta. Loppuvuoden asuin pitkälti yhdistelmässä mekko + leggingsit, tukivyön avulla pystyin pitämään myös normipökiä. Onneksi kaapista löytyi muutamakin musta mekko, kun tuo mun leggariosasto on aika kirjavaa… :P Viimeisten raskausviikkojen ykkönen pukeutumisessa oli ehdottomasti H&M maman tekonahkaiset äitiyshousut, ne näyttivät hyvältä vaikka noin muuten olo oli hyvin valasmainen.

» Tarkemmat tiedot asuista: 14/8, 30/8 ja 25/10.


Menikö tyylivuosi 2014 kuten olin ajatellut? No ei aivan. Ruokavalioon sain aikaiseksi muutosta, mutta liikkuminen jäi edelleen turhan alhaiselle tasolle. (1.) Pyöräilykausi onneksi oli pitkä, joskin loppui omalta osaltani vähän kesken kun fillarointi pallomahan kanssa alkoi tuntua liian ikävältä. Hiukseni (2.) kävivät saksien alla jopa kahdesti: alkuvuodesta leikkautin otsatukan, loppuvuodesta pätkäisin koko kuontalon polkkamittaan. Polkkaan tykästyin niin paljon että sillä tiellä ollaan edelleen, otsatukkaa olen koittanut nyt kasvattaa pois. Jalkaan vedin useimmiten maiharit tai Converset (3.), jälkimmäisten valikoimaa kasvatin keväällä oranssilla parilla. Kuoseja pukeutumisessani näkyi tuttuun tapaan (4.), lähinnä juurikin jalkojen peittona. Kauluspaidan (5.) hankkiminen jäi, mutta hyvästä syystä (koska maha).

Mietteitä tyylivuodelle 2015:
  • Oman tyylin yhdistäminen imetykseen tulee epäilemättä olemaan haaste, mutta Nelliinan vinkeillä se on varmasti mahdollista.
  • Pyrin pääsemään raskauden jälkeisestä maharöllöstä eroon, jotta saan loputkin garderobini antimet taas käyttöön. Se on kuin saisi ison läjän ihan uusia vaatteita!
  • Edelliseen liittyen: hankin mahdollisimman vähän uutta täytettä vaatekaappiin. Jos sinne jotain tulee, pitää sen oikeasti osoittaa tarpeellisuutensa.
  • Garderobin selkeytysprojekti jatkukoon. Suurin ongelma on edelleen se, että mulla on paljon kivoja vaatteita – jotka eivät sovi keskenään yhteen. Jemmaan myös ihan liikaa kaikkea, vai onko muka ehkä kerran vuodessa käytettävän vaatekappaleen säilöminen kaappitilaa viemässä mitenkään päin järkevää?!
  • Muistan pukeutumisessa myös värit enkä jämähdä mustaan, vaikka se onkin viime aikoina vallannut alaa vaatekaapissa.

(Koko vuoden 2014 asukattaus tuttuun tapaan omassa albumissaan Flickrissä.)