Kun tässä nyt ollaan ehditty jo loikata syksyn puolelle, niin ajattelin tehdä muutaman tällaisen muistelopostauksen kuluneen kesän jutuista. Aloitetaan alppiruusuista! Parina edellisenä kesänä ollaan äiskän kanssa käyty ihastelemassa kyseisiä kukkia Arboretum Yltöisissä, mutta tänä vuonna päätimme jättää visiitin Piikkiöön väliin ja suuntasimme sen sijaan lähemmäs, nimittäin Raision keskustaan. Raision alppiruusupuisto on näpsäkän kokoinen (vajaa puolitoista hehtaaria) metsäpläntti Kirkkoväärtinkujan päässä, aivan siinä lukion nurkilla.

Alppiruusut Raisiossa
Pieni kimalainen
Valoa vasten
Vähän piilossa
Mätsäys
Kukinta loppumaan päin
Nätti valkoinen
Pinkkiä pullollaan
Omassa rauhassa
Valkokukkainen toveri

Jännä, miten ei ole aiemmin tullut käytyä kyseisessä puistossa, vaikka se sijaintinsa puolesta on suorastaan naurettavan helposti saavutettavissa. Eikä edes maksa mitään, vaan alppiruusuja saa ihastella ihan ilmaiseksi! Muistan tämän varmasti ensi kesänä, kun nautiskelen pelkästä Kelan kotihoidontuesta… Me teimme alppiruusuretkemme kesäkuun puolivälissä, mikä oli tänä vuonna oikein passeli ajankohta ottaen huomioon varsin vilpoisan alkukesän. Kaupunkilehdet yleensä uutisoivat alppiruusujen aloitettua kukintansa, joten touko-kesäkuun paikkeilla kannattaa tarkkailla uutisointia, jos mielii ehtiä pällistelemään kukkaloistoa Raisioon.

Päivän asu 15.6.2015

Päivä sattui olemaan syntymäpäiväni, joten pitihän sen kunniaksi ikuistaa päivän asu aiheeseen liittyen, ja siinä 31-vuotias bloggaaja tönöttää kaverikuvassa upean pinkin alppiruusupuskan kanssa. Aurinko paistoi, mutta lämpötiloilla ei hurrattu eli vaatetta piisaa: huivi Syster P, pellavapaita Lindex, huppari Naketano ja useampi vuosi takaperin hankitut, kertaalleen jo kirppiskasasta pelastetut farkkuleggarit Vila. Nenällä itse itselle synttärilahjaksi ostetut Ray-Ban New Wayfarerit (tarkka malli RB2132), korvissa työkaverilta saadut puukorvikset sekä jalassa täysmustat Converset. (Todellisuudessa oli myös tuulitakki lisänä, ah Suomen kesä!)