Tytär 8 kk

Vauva 8 kk
 • Ei enää vain pällistele kissaa, vaan yrittää päästä lähempään kontaktiin. Esimerkiksi aamuisin Barbin mutustaessa raksujaan voi vähän käydä nykäisemässä selkäkarvoista (nätisti silittäminen on vielä hieman opetteluvaiheessa).
 • Vierastaa vaihteeksi vähemmän, joskin neuvolassa paras paikka on edelleen äidin sylissä. Sama juttu väsyneenä ja juuri heränneenä.
 • Lelulempparit ovat pysyneet aika lailla samoina, mutta monesti leluja kiinnostavampaa on kaikki muu: kengät eteisessä, iskän tietokone, Barbin lelut, poljinroskis keittiössä, äidin ompelukassi. Ja kiellettäessä sitten kiljahtelee harmistuneena.
 • Tykkää paperihommista. Keräykseen menevät paperit, tarpeeksi alhaalla hyllyssä olevat paperit, äidin sisustuslehdet, muut satunnaiset lehdet… Parasta on tietysti repiä paperi pienemmiksi paloiksi ja välissä vähän myös maistella repaleita.
 • Hippasen 7 kk-päivän jälkeen keksi miten istutaan ja siitä asti lattialla oleminen onkin pääasiassa ollut konttaamista tai istumista. Toistaiseksi istuma-asento on usein oikea jalka pyllyn alla, mutta perus jalat eteenpäin -asento luonnistuu sekin.
 • 7,5 kk iässä nousi yhtäkkiä eräänä iltana isin datauspisteen vieressä seisomaan ja seisoskeli siinä sen näköisenä kuin asiassa ei olisi mitään uutta tai ihmeellistä. Muutaman päivän kuluttua alkoi harjoitella seisomista enemmänkin ja pari kertaa on nyt tapaillut vähän askeleitakin. (Kääk, misonmunvauva??!)
 • Nukkuminen on hivenen rauhoittunut, tosin alkuyöstä ja/tai yöllä heräilee usein kerran-pari itkemään. Tahtoisi nukahtaa tissille, mutta sitten taas vaippa täyttyy turhan nopeasti ja aamun viimeiset tunnit täytyy kitistä märkää vaippaa, vaikka selvästi tahtoisi vielä hetken nukkua… Siispä äiti on pyrkinyt unenpöpperöstään huolimatta rauhoittamaan tilanteen ilman tissitainnutusta, vaikka se kestääkin pidempään.
 • Rakastaa puuroa! Päivään kuuluu aamu- ja iltapuuro, kokeiltu on niin kaura-, ohra-, ruis-, neljänviljan- kuin tattaripuuroakin. Puuromonsteriin uppoaa helposti kulhollinen viimeistä pisaraa myöten eivätkä vanhemmat voi kuin ihmetellä, mihin se puuro oikein häviää.
 • Sairasti ensimmäisen flunssansa ja ilmeisesti tartutti räkätaudin isiinkin. Sairastelu osoitti, että inhoaa keittosuolatippoja sekä nenäimuria – protestointi oli välillä niin kovaa, että olisi tehnyt mieli laittaa korvatulpat omiin korviin… (Ja pyytää naapureilta anteeksi.)
 • Osaa päristellä suullaan ja nähtyään tämän videon muutamaan otteeseen prosessoi asiaa pari päivää, kunnes seurasi perässä. Sekös jaksaa vanhempia naurattaa! :D
 • Kävi kolmannen (ja tältä erää viimeisen) kerran fysioterapiassa. Tällä kertaa jäi itkut itkemättä, sen sijaan bebe esitteli fyssarille about kaiken mitä osasi ja vähän enemmänkin (otti ekat haparoivat askeleensa siellä). Fyssari katseli käyriään ja tuumasi, että tyttö vastaa liikkumistaidoiltaan 10 kk ikäistä. Aikamoista!
 • Hampaita ei ole tullut uusia läpi, mutta säännöllisin väliajoin on suussa tekee selvästi kipeämpää. Kulmahampaat ylhäällä ilmeisesti vaivaavat, saisivat jo vihdoin tulla läpi.
 • Hiukset kasvavat kohisten ja päälaelle on muodostunut suloinen töyhtö. ♥
 • Kotona kestot ja yöllä + reissussa kertsit (koko 4) -meiningillä jatketaan. Myllymuksujen taskut ovat tosin alkaneet falskata sen verran usein että ihan ärsyttää, täytynee testailla erilaisia imuja tai ehkä jopa ruveta kokeilemaan muita merkkejä. Yksi Bumgenius meillä on, isohko paketti mutta ei ole muistaakseni kertaakaan falskannut.
 • Koon 62 vaatteita ei enää montaa ole käytössä, 68 on se sopivin tällä hetkellä. Pienimpiä 74-kokoisia releitä on kaivettu esiin.
 • Pituus 68,4 cm (49 cm), paino 7325 g (2930 g).