Se on ainoastaan pari päivää vajaa kuukausi jouluun! Tämä vuosi on tavallaan mennyt tosi nopeasti, mutta tavallaan ollut pitkä kuin nälkävuosi… Mulla on ollut tapana koota pientä toivelistaa jouluksi, vaikka aika harvoin joulupukki tuntuu hakeneen vinkkejä täältä blogista. ;) Siitä huolimatta värkkäsin tänäkin vuonna kollaasin mielessä olevista haaveista. Edellisten joulujen listat voipi myös kurkata halutessaan: 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009 – edelleen erinomaisia toiveita lähes kaikki.

Joulun 2015 toiveet

Ehkä käytännöllisin toiveistani on viikkokalenteri vuodelle 2016 (1). Parina viime vuotena mulla on ollut Moleskinen versio, mutta seuraavaksi voisin kokeilla jotain uutta. Olen aika tarkka koon ja sisäosan suhteen, eli mikään helppo homma tämä ei ole. Polkka Jamin kalenteri vaikuttaa tällä hetkellä parhaimmalta vaihtoehdolta.

Kirjaosastoa on toivelistalla muutenkin (2). Aikuisten värityskirjat eivät ole muhun sen kummemmin iskeneet, kunnes bongasin Meri Mortin vastajulkaistun Koristekallot-värityskirjan. Asiallista! Keittiöön taas kelpaisi lisäinspiraatio Chocochili-bloggaaja Elina Innasen keittokirjojen muodossa, Viiden tähden vegaani sekä sen seuraaja Vegaanin keittiössä toisivat varmasti uusia ulottuvuuksia kokkailuuni.

Vaatekaapissani on tänä syksynä ollut kunnon siivoustalkoot ja olenkin siinä sivussa koonnut listaa, minkä tyyppisiä vaatteita garderobi vielä kaipaisi täydennykseksi. Kotimaisen Nurmen pitkähihainen Hertta-mekko (3) voisi olla yksi tällainen, helppo ja moneen tilanteeseen passeli (+ siinä pystyisi imettämäänkin). Mekko ei välttämättä kaipaisi neuletta lisäksi ja mustavalkoisuudessaan kelpuuttaisi kaveriksi mitkä tahansa sukkahousut, joita multa löytyy about kaikissa sateenkaaren väreissä.

Kaipaan edelleen selkeitä matkarattaita, jotka veisivät autossa mahdollisimman vähän tilaa mutta olisivat kuitenkin käytännölliset. Britaxilla olisi kohtuuhintaiset B-Motion 4 -rattaat (4), varsinkin nyt kun tämän vuoden värit myydään alennuksella 2016 malliston tieltä pois. Neonväreillä höystetty musta Hidden Treasure olisi aika päheä! Plussana näihin saa vaihdettua eteen kiinteät talvirenkaat, jolloin kulkeminen epäilemättä sujuisi mainiosti myös maaseudun olosuhteissa (kotikotona siis).

Viimeiseksi vielä se taatusti toteutumatta jäävä toive, Olympus-kamerani päivitys tällä kertaa rungon osalta (5). Käytössäni olevasta rungosta on nimittäin tullut uusi versio OM-D E-M5 Mark II, joka vaikuttaa vähintäänkin loistavalta. Ja sille pariksi se kalustosta uupuva valovoimainen 12‑40mm 1:2.8 -zoomi…

(Kuvat: Polkka Jam, Meri Mort, Vegekauppa, Nurmi, Muksutalli, Olympus.)