Komppaniaharjoitus 2 sujui ilman suurempia ongelmia, mitä nyt laitteet välillä vähän oikuttelivat ja tiistaina huomattiin toisen antennikaapelin hajonneen – ei muuta kuin soitto huoltoon ja seuraavana aamuna 24-metrinen masto alas ja kaapelinvaihto. Myös pientä velttoutta oli havaittavissa ryhmän kesken, mutta loppua kohden toiminta onneksi parani. Tämä oli mulle ensimmäinen leiri ryhmänjohtajana, aina ei ehkä mennyt ihan oppien mukaan mutta kaiken kaikkiaan jäi hyvä fiilis. Varsinkin kun leirin jälkeen ryhmäläiset kirjoittivat palautteeseen “antaa vain järkeen käyviä käskyjä” ja muutenkin palaute oli ihan hyvää.

Keskiviikkona viestimiesten ollessa kouluttajayliluutnantin keskussanomalaitekoulutuksessa meillä johtajilla oli luppoaikaa, joka kului pääasiassa naureskellen erinäisille asioille. Erään alikersantin oli siinä sivussa pakko yrittää mennä perse edellä puuhun, pääsi se vähän matkaa ennen kuin putosi:

Perse edellä puuhun

Torstaina saatiin heti aamulla purkukäsky, ja kasarmilla oltiin kymmenen pintaan. Vauhdilla tavaroiden purku, sen jälkeen pasi pesuun ja ryhmäkohtaisen kaluston (teltta jne.) huolto. Samaan aikaan osa porukasta huolsi vaunun, joka lopuksi kiilsi puhtauttaan sekä sisältä että ulkoa. Sitten paras kohta eli henkilökohtainen huolto, suihku teki kyllä terää! Neljän jälkeen ansaitulle pääsiäislomalle, kokonaiset neljä päivää saadaan lomailla. Leirielämän huomasi hyvin eilen illalla, kun painuttiin kullan kanssa pehkuihin jo kymmeneltä – ja nukuttiin kepeät 12 tuntia putkeen.

Oltiin pitkäperjantain lounaalla äidin isovanhempien luona, koossa oli melkein koko katras eli isovanhemmat plus niiden lapset puolisoineen ja lapsineen – yhteensä lähemmäs 20 henkeä. Vatsat täynnä tultiin iskän ja äidin kyydissä tänne mun kotikotiin, illalla vielä saunotaan sun muuta. Kulta tosin lähti käymään kotonaan ja tulee takaisin, kun sauna on lämpimänä. Ennen sen lähtöä kävin pihalla kuvailemassa äipän krookuksia, jotka olivat putkahtaneet nurmikon seasta esiin. Dharmakin tuli paikalle ja pyöri jaloissa niin vimmatusti että!

Kevätaurinkoa