Olen tämän kevään aikana ehtinyt kehittää pakkomielteen valkoisista perus-Converseista. Aiemmin en ole pahemmin valkoisista perustanut, vaan himoinnut enemmänkin erikoisempia värejä kuten kirkkaankeltaista ja omenanvihreää. Saattoi olla serkkuni K, joka kerran kyseli eBaysta tilaamisesta mainiten samassa yhteydessä valkoiset Converse All Starit, ja sen jälkeen olen huomaamattani alkanut katsella kyseisiä tossuja sillä silmällä. Ruotsalainen Lisa on yhdistellyt samanlaisia popoja eri asuihin varmaan siitä saakka, kun hänen blogiaan aloin vuonna nakki lukea. Muutama tyyliesimerkki Lisalta med valkoiset Converset:

Maaliskuussa inboxiini kolahti alekoodi, jolla sai valitsemasta vaatteesta, asusteesta tai kengistä -10 %. Ei liene vaikea arvata mihin sen käytin? Varsinkin kun kaikki merkkikengät ovat eBayssa huomattavasti Suomen hintoja matalammat.

Kengätkö siellä?

Brittiläiseltä eBay-kauppiaalta klikkailin itselleni valkoiset All Starit, juurikin siinä samaisessa koossa kuin vanhat tossunikin ovat. Toimitus tuli pääsiäisen pyhistä huolimatta viikossa kotiovelle, suhteellisen nopeaa toimintaa siis. Olivat jopa alkuperäisessä laatikossaan, useimmat myyjät kun laittavat tulemaan ilman laatikkoa postittamisen helpottamiseksi(?). Kengät olivat ulkonäöltään niin ihanat kuin uudet All Starit yleensäkin, saatoin käyttää ensimmäiset minuutit ihan vain niiden ihailemiseen. Sitten kokeilin niitä jalkaani ja hetken teki mieli ruveta itkemään: popot olivat ihan vähän liian pienet! Pohjassa oleva kokonumero oli kyllä oikea, mutta verrattuani näitä uusia muutaman vuoden vanhoihin kenkiini näkyi selvästi, että uudet ovat noin puolikkaan koon verran pienemmät. Avauduin asiasta jossain vaiheessa Facebookissa serkulleni, joka sanoi kuulleensa jotain tämän suuntaista – että ovat Conversella menneet hieman sekoilemaan kokojen kanssa.

Palauttamisrumbaan taitaa olla turha lähteä, joten pitää etsiä uusi omistaja kengille. Sattuuko blogin lukijoissa olemaan ketään, jonka kenkäkokoelma huutaa valkoisia Conversen All Stareja joukkoonsa? Kengät ovat siis käyttämättömät ja laatikossaan, koko on UK5.5 eli 38 Euroopan kokoluokituksessa – jonka sanoisin vastaavan vanhaa UK5-kokoa. 25e + mahdolliset postikulut jos joku maksaisi niin olisin iloinen. Anyone?

Converse All Star white
Niin kauniit, sydän itkee verta… Ihan varmasti ostan vielä itselleni oikean kokoiset!

Regina – Katso maisemaa [2005]