Eilen satoi ensilumi Turussa. Iltapäivällä pyrytti oikein kunnolla, parvekkeelta ei meinannut edes lähitaloja nähdä. Yövuoroon lähtiessäni lämpötila tuntui selvästi jo olevan plussan puolella, ja yöllä sade oli muuttanut kaiken märäksi loskaksi. Tänään päivällä oli nähtävissä vielä löllähtäneitä lumi-/loskaläjiä siellä täällä.

Lumi tuli, lumi meni

Suunnilleen samoihin aikoihin tuli viime vuonnakin talven ensimmäinen kevyt lumipeite. Ja jos viime talven tyyliin mennään, kuukauden kuluttua maisemat ovat jo kauttaaltaan pehmeän valkoiset. Valkea maa helpottaisi edes vähän tätä pimeyttä, joka näin marraskuussa tuntuu loputtomalta. Onneksi kohta ollaan jo puolivälissä kuuta, sitten joulukuu hujahtaakin ohi kaikkine tohinoineen ja yhtäkkiä onkin jo tammikuu ja päivä alkaa taas pidentyä.

Enää 45 päivää jouluun.

Viikate – Öljyvärejä