Äykh#)&ksj%, miten kellon viisarit näyttävätkin taas noin paljon jo??! Päivät hupenevat johonkin sitä vauhtia, että heikompaa voisi hirvittää. Ehkä sen takia mä vielä oikein edes tahdo tajuta, että jouluaatto on niinkin lähellä kuin ylihuomenna. Kävin tänään vielä vähän jouluostoksilla ja kaikkialla soi joululaulut, soitanpa niitä kotosallakin, mutta silti jotenkin sitä ei vain käsitä joulun olevan niin lähellä. Noh, jospa aattona sentään alkaisi jo tuntua jouluiselta.

Mun oli tarkoitus postata muutama kuva Ideaparkin visiitiltä, jossa siis silloin parin viikon takaisen Tampereen reissun yhteydessä käytiin, mutta unohdinpa sitten autuaasti koko asian. Pääasiassa kyse oli tällaisista ihanista herkuista:

Vaaleanpunainen talo
Vihreäkuulatalo
Lumihiutaletalo
Paljon herkullisia piparitaloja

Ihan mielettömiä piparkakkutaloja! Tuolla oli jonkun sortin kisa käynnissä, mekin äänestettiin suosikkejamme siinä samalla kun pysähdyttiin ihastelemaan pikkuisia tönöjä. Joukossa oli niin kirkkoja, igluja, pikkumökkejä kuin aivan överipikkutarkkoja piparirakennuksia, olipa joku Näsinneulankin väkertänyt. Oman ääneni annoin vihreäkattoiselle talolle, suurena Vihreiden kuulien ystävänä ei ollut muuta vaihtoehtoa. Vaaleanpunainen tönö oli vahva kakkosvaihtoehto, nuo marsipaanipossut pihalla katsokaas.

Tässä yhteydessä voisin esitellä myös tuolta kyseiseltä reissulta silloin lauantaina Back Streetista ostamani vaatekappaleen, nimittäin uuden talvitakin. Alun perin olin ajatellut sijoittaa kunnon lämpöiseen takkiin, mutta tämän ihanuuden tullessa vastaan alennettuun hintaan työnsin järkevät ajatukset piiloon ja seurasin sydäntäni. Ja se on kuulkaas rakkautta se, vai voisiko tällaisen takin yhteydessä edes ajatella muuta?

Uusi ihana takki

Mustavalkoinen väri! Pallokuosi! Tekoturkissomisteet reunoissa ja taskuissa! Sydämenmuotoiset nappien kiinnityskohdat! Iso huppu! Hupussa korvat, vieläpä tarvittaessa irroitettavat! On tuossa sentään tikkivuori että pakkasilla kyllä pärjää, mutta otin kuitenkin M-koon jotta alle mahtuu kylmemmillä keleillä myös paksumpi huppari tai villapaita. Hyvin ainakin toistaiseksi olen tarjennut parinkymmenen asteen pakkasessakin, kunhan tosiaan alle kerrostaa vähän enemmän vaatetta. Huppuun voi piiloutua loistavasti ja sen saa solmittua myös tiukemmalle nauhojen kanssa – joiden päässä muuten on mustat pompulat!

Ideaparkissa on joku BS:n tyylinen liike ja hieman hätkähdin siinä ovella, kun näin tämän:

Seems familiar?!

Niin samanlainen mutta kuitenkin erilainen, tuossa nyt esimerkiksi on vetoketjut, sydäntaskut ja kuosikin itse asiassa sydämiä. Mun takki on merkiltään Hell Bunny, tämän hyvin samannäköisen yksilön lapussa taas seisoi Living Dead Souls. Kuka mahtaa matkia ketä?

(Mun kuvassa kameran takana kulta, muuten minä itse.)

Mamba – Joulualbumi [2003]