Tonttupallo
Ehkä söpöin joulupallo koskaan!

Uudenvuodenaattoilta sujui leppoisasti maalla, mikä sopi mulle paremmin kuin hyvin. Kai sitä alkaa olla jo sen verran vanha, ettei bilettäminen vuoden vaihtumisen kunniaksi enää houkuttele vaan mieluummin juhlistaa tapahtumaa rauhallisesti hyvässä seurassa. Vuosi sitten oltiin Salossa yhden tutun järjestämissä pirskeissä, joten nyt kaipasi vähän jotain muuta illan ohjelmaan. Eli ei varsinaista ohjelmaa lainkaan. ;)

Oltiin siis pienellä porukalla kaveripariskunnan luona maalla, ja iltaan kuului saunomista, syömistä, Wiin pelaamista, kuoharia ynnä muuta. Mukana menossa oli myös karvaisia kavereita, nimittäin kaksi kissaa. Valkomusta Pate oli pääasiassa hyperaktiivinen, sinne tänne sinkoileva pallo – joka yritti kerta toisensa jälkeen mennä mun toilettipussukkaan ja varastaa sieltä hiuslenkin tai pari. Rauhallisempi tapaus Minni sen sijaan maastoutui muun muassa pärekoriin ja katseli sieltä touhujamme epäilevästi.

Pate
Minni

Illan onnistumisen takaa sopivat eväät. Sinänsä sapuskaa ei ollut montaa lajia, mutta jotenkin kummasti niilläkin sai kyllä syötyä itsensä ähkyn kaltaiseen olotilaan. Pöydästä löytyi rosollia, lihapullia (riistasta olettaisin), kanafetasalaattia, kinkkujuustopiirasta, muutamaa erilaista juustoa, viinirypäleitä sekä avokadomössöä, nachoja ja salsaa.

Aaton sapuskat

Ruokapöytään istahdettiin illalla sen verran myöhään, että mussuttamisen lopetettuamme voitiinkin sitten melkein jo siirtyä ulkosalle vastaanottamaan uutta vuotta. Pakkasta oli onneksi ainoastaan muutama aste, tosin kyllä silti ehti näpit jäätyä kun kameran kanssa heilui. Ehkä siitä syystä mun ilotulituskuvat olikin aika surkeita? Ei kovin kummoisia siis, ja esimerkiksi paras näytti tältä:

Raketti

Ilotulitusten jälkeen siirryttiin äkkiä takaisin sisätiloihin ja laitettiin kahvi tippumaan. Yöpurtavaksi oli siskon tekemää sitruuna-turkinpippuri-kakkua, tuollainen juustokakkuhässäkkä digestivepohjalla toimii kyllä joka kerta (ja monessa eri tilanteessa). Pitäisikin joku päivä taas väkertää maailman paras ja makein valkosuklaajuustokakku mangokuorrutteella tai vastaavalla…

Kakku

Nukkumaan mentiin kolmen maissa, sitä ennen sekä Feline että mä oltiin jo ehditty torkahtaa hetkeksi – aamuvuorot vaativat veronsa. Vuoden ensimmäinen yö tulikin sitten koisittua oikein kunnolla, mitä nyt jossain vaiheessa havahduin siihen kun Pate yritti taas päästä käsiksi siihen mun toilettilaukkuun… Puoliltapäivin kaikki alkoivat vihdoin heräillä uniltaan ja katettiin pöytään myöhäinen brunssi. Mikäpä sen parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin herkullisella ruualla!

Brunssi

Death Cab For Cutie – You Can Play These Songs With Chords [2002]