Ei mulla oikeastaan mitään tähdellistä asiaa ole, kunhan tahdoin jakaa muutaman kuvan ja vähän sisustustarinaa viime viikonlopulta. Vietin sekä lauantaina että sunnuntaina seitsemän tuntia kumpanakin kotikonnuilla työväenopiston verhoilukurssilla, johon äippä houkutteli mut seurakseen.

Nurkkapala

Mun projektina on kaksi 50- tai 60-luvun nojatuolia, jotka äitillä oli opiskeluaikoinaan Vaasassa ja jotka nyt ovat vuosikausia lojuneet kotikotona käyttämättömänä. Mitään merkkiä tuoleissa ei ole, mutta kurssin verhoilijaopettaja sanoi niiden todennäköisesti olevan Askon tuotantoa.

Työn alla

Alun perin tuolit ovat ymmärtääkseni olleet äidin isän vanhemmilla, ja ne on kertaalleen verhoiltu uusiksi kai joskus 70-luvulla. Kuvasta yllä näkeekin hyvin, miten alkuperäisen punaisen päälle on lätkäisty lisätäytettä superlonin muodossa ja sitten uusi kangas. Päällimmäinen kangas oli kuitenkin jo ehtinyt vuosien varrella kulahtaa ja jousissakin oli hieman vikaa, joten nyt tuolit saavat ihan kunnollisen nuorennuskäsittelyn.

Tuolin sisälmys

Toisen tuolin sisältä löytyi aarteita: lyijykynä, käyttämätön tulitikku ja tupakka. Jonkun pahan päivän vara ehkä? Ihmetyttää vaan, että mistä raosta nuo rojut on tuolin sisälle saatu… Tuossa päällä nimittäin oli vielä paksu pahvilevy niitattuna. Ihan kivasti muuten oli pölyä ja ties mitä roskaa siinä tuolissa, joka on viime vuodet ollut ulkorakennuksessa varastoituna – sisätiloissa ollut (eli vaatekasojen peittämä) tuoli oli huomattavasti siistimmässä kunnossa.

Export

Löytyipä tekstinpätkääkin toisen tuolin yhdestä sisuskankaasta, muutama sana suomea ja loput venäjää. Export tuossa ainakin lukee, tiedä sitten mistä kyseinen kankaanpala on tuoliin napattu tekovaiheessa mukaan. Vähän houkuttelisi tehdä tuosta vaikka sisustustyynylle päällinen, jos kankaan vaan saa puhdistettua jotenkin – kieltämättä tuoksu oli jokseenkin tunkkainen tuossa varastossa olleessa tuolissa ja sen sisuksissa.

Väripaletti

Niin ja värikin pitäisi valita. Sunnuntaina opettajalla oli mukanaan joitakin kangasvaihtoehtoja enkä voi sanoa muuta kuin että liikaa vaihtoehtoja! Haluan ehdottomasti yksivärisen kankaan, mutta se onkin sitten ainut asia josta olen varma. Nykyiseen asuntoon tuolit eivät mahdu, tulevaisuudessa kotimme on toivottavasti suurempi ja väritykseltään harmonisempi.

Sinänsä tuollaiset nojatuolit voisivat olla kiva väriläiskä, mutta pitäisi vain osata päättää mikä se tehosteväri olisi. Mies tykkää oranssista ja punaisesta, itseäni taas kiehtoo kirkkaat violetti, sininen sekä pinkki. Sohva on harmaa, joten tuolit voisivat olla myös harmaat. Sitäkään en osaa päättää saavatko tuolit samanväriset kankaat vaiko eriväiset mutta kuitenkin yhteensopivat. Apua, en mä tiedä! Ja kankaat pitäisi olla hankittuna ennen seuraavaa kertaa, joka on maaliskuun alussa…

Ideoita? Ehdotuksia? Mielipiteitä?

Happoradio – Puolimieli [2010]