Elossa ollaan Provinssin jäljiltä, mitä nyt univelkaa on edelleen ja poliisilta odotellaan kirjettä – ekaa kertaa elämässäni “pääsin” valokuvaan kun ajeltiin sunnuntaiyöllä Seinäjoelta kotiin. Ihan kevyesti ärsyttää, kun oli kuitenkin yö eikä muuta liikennettä mailla halmeilla ja kamerakin oli sijoitettu typerästi (ovelasti) lyhyen kuudenkympin alueen puoliväliin. Satasen alueella ajoin enimmäkseen 80-90 km/h (väsytti ja oli pimeää, välillä satoikin) mutta eihän se mitään auta siihen, että sillä lyhyellä 60 km/h pätkällä vauhtia oli ehkä kymmenen liikaa. Olisi vaan sille rahalle ollut muutakin käyttöä, esimerkiksi fillarin huolto – maanantaina töihin mennessä putosi ensin ketjut ja perille päästyä takakumi sihisi ilmansa pihalle. Selkeä merkki maailmalta, että mun olisi vaan pitänyt ottaa vapaaksi se päivä.

Mutta ei rokkailusta taikka myöhemmistä vastoinkäymisistä sen enempää, vielä. Kummatkin kamerat eksyivät matkaseuran mukana Saloon, joten kirjoittelen festarijuttuja sitten kun saan kuvat käsiini. Juhannuksena siis viimeistään. Onneksi mulla on varastossa jos jonkinlaista jutunjuurta, tällä kertaa esimerkiksi asiaa kauneudenhoidosta ja tämän neidin kesänaamasta vuosimallia ’11.

Lumenen kesä 2011

Aloitetaan Lumenella, joka kesän kynnyksellä toi valikoimiinsa muutaman loistavan kesätuotteen. Luettuani näistä vuolaita kehuja useammassakin blogissa uskaltauduin tarkastamaan tilanteen ihan livenä – ja hyödyntämään Anttilan ota 3 maksa 2 -tarjouksen. Ainakin Lumene on onnistunut mainonnassaan, sillä kaikki muut bloggaajat olivat saaneet tuotteita testiin ja itse maksoin niistä aivan normaalisti. Tai no, niin normaalisti kun nyt tuollaisessa tarjouksessa voi maksaa.

Luettuani Ostolakossa-blogin kirjoituksen aurinkopuuterista sävynimeltään Intiaanikesä päätin, että tänä kesänä opettelen käyttämään aurinkopuuteria. Kesäisin käytän harvemmin meikkipohjaa tai edes puuteria, joten kasvoille olisi kiva saada edes vähän jotain eloa ja ajattelin, että aurinkopuuteri saattaisi olla vastaus ongelmaan. Ja niinhän se oli, en käsitä miten en ole aiemmin vaivautunut edes kokeilemaan! Etsiskelin netistä muutaman hyvän vinkin aurinkopuuterin levittämiseen ja voilà, kertaakaan en ole (ainakaan omasta mielestäni) vetänyt aurinkopuuteriövereitä poskiini.

Toinen himoitsemani juttu oli hoitava huulilakka Lingonberry Lip Laquer, jonka pitäisi olla perushuulikiiltoa pysyvämpi ja värittävämpi tuote. Olin salakavalasti alkanut haaveilla oranssihtavasta huulipunasta, joten jätin punan hankkimatta ja sen sijaan valitsin kevyemmän vaihtoehdon eli Lumenen huulilakan sävyssä 5. Muuten ihan jees, paitsi tahmaa huulia jonkun verran eikä tunnu pysyvän huulissa kovin pitkään. Toisaalta huulikiiltoa kai pitäisikin lisätä kunnon punaa useammin, joten se siitä. :)

Viimeinen valinta oli vaikea, ei tuotteen mutta oikean sävyn suhteen. Voidemainen luomiväri houkutteli sillä, että kesäsilmien meikkaaminen olisi sen kanssa naurettavan helppoa – tosin vähän takaraivossa vaivasi kauhukuvat vuosituhannen vaihteen voideluomiväreistä, jotka olivat luomivaossa sillä samalla sekunnilla kun kotiovesta astui ulos. Lopulta valitsin kokeiluun sävyn 1 Nougat Glow, joka osoittautui hyväksi valinnaksi juuri sopivan kevyellä mutta kuitenkin näkyvällä ruskean sävyllään. Pysyy myös hyvin eikä siirry päivän aikana luomivakoa koristamaan, tätähän voisi vaikka hankkia toisessakin sävyssä. Siniharmaa ois kiva!

Herbina luomuruusu

Jotain sentään olen saanut kokeiluun ilman rahallista panostusta, kun onni potkaisi Olivian tyylitestissä. Posti toi mulle erittäin kiinnostavat Herbinan uutuustuotteet: biohajoavan ruususarjan kasvosaippua sekä ruusuvesi. Saippua hieman epäilytti olisiko siitä mihinkään, mutta yllätyin positiivisesti – ruusun muotoisella saippualla saa kätevästi pestyä kasvoilta lian ja kevyen meikinkin, eikä se ärsytä ihoa tai silmiä (kuten esim. Mádaran hellävarainen puhdistusaine). Ja ruusuvesi vasta onkin loistava tuote! Tuoksuu ihanalta ja tuntuu iholla raikkaalta. Kasvovesi on suosikkikohtani ihonpuhdistuksessa ja voin sanoa, että tämä tuote on yksi parhaista testaamistani sillä saralla.

Kasvohierontaa by L'Oreal

Puhdistuslinjalla jatketaan, keväällä myyntiin tulleella erikoisuudella L’Oreal Paris Perfect Clean ja Clean Pod -puhdistustyyny. Jokaisessa purkissa on siis kiinni tuollainen muovinen tyyny, jossa on pieniä nyppyjä, ja siihen sitten turskautetaan puhdistusgeeliä ja hierotaan kasvoihin. Pieni mutta mahtava keksintö!

Tuo oranssi hellävarainen kuorintageeli on ihan kiva aine, ei mikään kummoinen. Iholle sopisi myös sinisessä purnukassa oleva raikastava, vaahtoava puhdistusgeeli, ehkä testaan sitä tämän jälkeen. Tai sitten en, koska parasta setissä on tuo tyyny ja sitähän toki voi käyttää minkä puhdistusaineen kanssa tahansa. Kannattaa kokeilla, päivittäinen minihieronta kasvoille on ehdottomasti sen about viiden euron arvoinen mitä Perfect Clean maksaa.

ELF bambusiveltimet

Siirrytään meikkeihin ja ELF Cosmeticsin tilaukseen, jonka tein taannoin keväällä ilmaisten toimituskulujen houkuttelemana (oon niin helppo!). Sivellinarsenaalini alkaa hipoa täydellisyyttä, kun nyt hankin neljän kappaleen setin ELFin hyviksi havaittuja bambusuteja. Nuo ovat normaalia pienempiä, joten kulkevat helposti myös reissuissa mukana. Vasemmalta oikealle siis poskipuna, peitevoide, luomiväri sekä mini-kabuki. Poskipunasivellin toimii täydellisesti aiemmin hankkimani mineraalipunan kanssa, kabuki taas on samassa tilauksessa tullutta mineraalimeikkivoidetta varten ja toimii tehtävässään hyvin sekin.

Tämä on ensikosketukseni mineraalipohjiin, kolmen ja puolen punnan hinnalla viitsii jo kokeilla – ei haittaa rahallinen menetys jos ei tykkääkään. Vaikka kyllä mä olen ihan tuosta pitänyt, kunhan vain oppi käyttämään kabukia ja itse meikkivoidetta (onneksi netti on ystävä). Tuon pohjan peittävyys yksin ei ole kummoinen, mutta mineraalien kanssa kai pitääkin käyttää useampaa tuotetta ja näin ollen useampaa kerrosta. Kevyemmältä olo ainakin tuntuu mineraalit naamassa kuin normaalin voidemaisen pohjan kanssa, ehkäpä tuon loputtua ostan jonkun ihan kunnollisen mineraalisetin. Ainakin tiedän että olen vaalea, ELFilta sävy Fair oli hyvä. Myös SPF15 meikkipohjassa on kieltämättä ihan hyvä juttu.

Suosikkisiveltimet

Lopuksi vielä jo pari kuukautta takaperin nappaamani kuva parhaista siveltimistäni. Mustavartiset ovat kaikki The Body Shopin, kuten myös matkakokoinen hopeahylsy. Vasemmalta oikealle siis puuteri, poskipuna, meikkivoide, luomiväri, peiteaine ja huulipuna. Loput kaksi ovat ELFin bambuinen luomivärisuti sekä Cailapin kaksipäinen luomivärille tarkoitettu suti sekin.

TBS:n siveltimet ovat toki halpissuteja arvokkaampia, mutta voi että miten paljon paremmalta ne tuntuvat iholla ja ylipäätään toimivat tehtävässään! Pesun jälkeen ne näyttävät aina kuin uusilta, vanhimmat ovat mulla nyt olleet runsaan vuoden eikä mitään kulumisen merkkejä näy. En siis voi muuta kuin suositella!

Scars On Broadway – Scars On Broadway [2008]