Huomenna otetaan siskon kanssa suunnaksi Seinäjoki ja Provinssirock, kolmen vuoden tauon jälkeen. Ja ensimmäistä kertaa ikinä mulla on lippu kahdelle päivälle! Säätiedotus lupaa tauotonta sadetta, selkeä keli olisi ollut kiva mutta näillä mennään. Mukaan festaripakuun heitetään siis kumisaappaat ja sadetakki sekä lämmintä vaatetta, mä en ainakaan aio palella hetkeäkään (mitä teen kuitenkin).

Feline

Lauantaina on aika loistava suomalaisten artistien kattaus! Ainakin Pariisin Kevät, Jenni Vartiainen, Apulanta ja VIIKATE (♥!) on pakko nähdä, siihen sitten lisäksi mahdollisesti Samuli Putroa, Kotiteollisuutta ja Magenta Skycodea. Illan kruunaa Pendulum, kiintoisaa kokea miten erilainen festarikeikka on verrattuna Kaapelitehtaan keikkaan.

Sunnuntain festaroinnin käynnistää Stella, jonka jälkeen lisää kotimaista Scandinavia Music Groupin sekä Anna Puun muodossa. Alkuillasta ei ohjelmassa ole mitään erityisen mielenkiintoista artistia, joten silloin tulee varmaankin palloiltua siellä täällä. Viikonlopun festarointi päättyy enemmän kuin loistavasti System of a Downiin, kaipa se on koitettava änkeytyä Felinen seuraksi mahdollisimman lähelle lavaa.

Serj Tankian

Nämä kuvat ovat kaikki vuodelta 2008, jolloin viimeksi olen Provinssissa käynyt. Silloin festarin kohokohta oli Serj Tankian, kyseisen herran takia oikeastaan ollaan taaskin menossa. (Muut loistoartistit tulevat siinä sivussa, siksi päädyttiin hankkimaan kahden päivän liput yhden sijasta.) Vuonna ’08 oli aurinko, violetti tukka, syntymäpäivä. Yöllä alkoi sade, joka jatkui koko kotimatkan – olin tietystikin prätkällä liikenteessä. Kaiken kaikkiaan elämäntilanteeni oli sellainen, ettei fiilis ollut festareilla aivan kohdallaan. Onneksi ajat muuttuvat! Lisää kolmen vuoden takaisesta Provinssireissusta löytyy täältä.

Synttärisankari

Maanantaina sitten pitäisikin taas raahautua töihin… Onneksi sentään sain kuvan mennä muutamaa tuntia myöhemmin, laskeskelin meinaan että olen takaisin Turussa ehkä kolmelta yöllä. :P Nyt hilpaisen tsekkaamaan pakatut tavarat vielä kertaalleen ja siitä nukkumaan, tätä menoa en kyllä saa kirittyä viikolla kertyneitä univelkoja yhtään. Oh well, kuolema kuittaa univelat!

System of a Down – Mezmerize [2005]