Viime viikolla sain täytettyä jälleen yhden sivistysaukon, kun lähdettiin Desthean kanssa tsekkaamaan millainen on kaikkien hypettämä Loviisan Aitta Ruskolla. Kuulopuheiden perusteella osasin toki aavistaa, ettei tarjonta täysin kohtaa omaa sisustusmakua, mutta se ei vähentänyt kiinnostusta tutustua vanhassa navetassa sijaitsevaan sisustusmyymälään.

Pyyhkeet
Pesuaineita
Tuoksu

Valikoima oli juuri niin maalaisromanttinen kuin kuvittelinkin, eli ei yhtään mua. Löysin kuitenkin joitakin oikeasti kiinnostavia juttuja, joskin ne olivat suht pieniä ja hyvinkin yleispäteviä. Maison Belle biohajoavat puhdistusaineet esimerkiksi ovat kuulunueet siivousrepertuaariini jo useamman vuoden Methodin rinnalla, tujumpia aineita meillä ei enää edes käytetä. Uusi tuttavuus oli Durance, jonka Fleur de Lin (pellavankukka) liinavaatespraytä satuin nuuhkaisemaan – ja oijoi miten ihana tuoksu! Sitä olisi lähtenyt pullo mukaan, jos vain hylly ei olisi ammottanut tyhjyyttään juuri sen tuoksun kohdalta.

Pitsimaiharit
Maailman pehmoisin huivi

Yläkerran perälle sijoitettu vaateosasto jatkoi samaa linjaa sisustustyylin kanssa: jokainen rekki oli täynnä maanläheisiä värejä, röyhelöitä, keveitä materiaaleja. Kenkävalikoimassa oli joitakin helmiä, kuten esimerkiksi nuo kuvassa olevat “pitsiset” maiharit. Olisin mieluusti huolinut myös tuollaisen Balmuirin huivin, joka oli superpehmoista kashmiria. Jos taas laittaisin omasta pussistani 250e huiviin niin se olisi ehdottomasti jotakin kotimaisen Arelalizzan valikoimasta. Haaveilla voi aina…

Pallot katossa
Tällaiset olisi kivat sängyn vieressä lukuvaloina.

Vessatunnelmaa
Vallitseva tunnelma jatkui jopa vessassa.

Omaan makuuni Loviisan Aitta on tosiaan turhan hörselöinen, mutta romanttisen tyylin diggailijat menkää ihmeessä käymään! Jos ette jostain syystä ole vielä käyneet; todennäköisesti olette. Riviéra Maison -faneille visiitti on aivan ehdoton, sillä pihan kuivurirakennukseen avattiin nyt kesällä Riviéra Maison –maailma. Me emme tällä kertaa käyneet siellä lainkaan ajanpuutteen takia, mutta eiköhän paikalle vielä joskus eksy.

Loviisan Aitta, Vahdontie 600, Rusko. Avoinna ma-pe klo 10-18, la klo 10-15.

Zen Café – Vuokralainen [2002]