Rauma tarjosi muutakin kaivattua kuin kukkamekon, nimittäin kauneimman sateenvarjon mitä mulla on koskaan ollut. Katselin joskus keväällä Benchin läpinäkyviä sontikoita Studiossa, mutta jätin silloin ostamatta. Myöhemmin vähän harmitti, vaan eipä harmita enää. Valtava Kääpiö -nimisessä pikkuputiikissa oli myynnissä kaikkea kreisiä ja sieltä löysin myös läpinäkyvän sadesuojani. Rahavarat keveni vaivaisella kympillä ja hei, siinä on myös ihana musta pitsireunus!

Sadepäivä

Kuvassa on toinenkin esittelyä odottanut komponentti, kesämekko numero neljä. Samujin lintumekko jäi haaveeksi, joten en voinut ohittaa tätä söpismekkoa kun se tuli AX Parisia selatessa vastaan. Röyhelöiset käsiaukot ja tuplahelma tekevät mekosta juhlakelpoisen, mutta kolttu toimii myös arjessa kun kaipaa piristystä päivään. Sifonkimainen polyesteri on tällaisessa vaatekappaleessa ihan jees, laskeutuu nätisti eikä yllättäen ole yhtään sähköinen. Ainakaan näin kesäaikaan, nähtäväksi jää millainen on mekon talviboogie.

Mekon etuosa näkyy paremmin tässä ja tässä asukuvassa. Sateenvarjon ja mekon lisäksi sateisen sunnuntain asussa mukana lintuhäkkikorvikset Planet Star, violetti satiinihuivi vyönä Seppälä sekä mustikansiniset ballerinat Vagabond.

Kesä vetelee jo viimeisiään, mutta vielä olisi yksi mekko esiteltävänä tämän jälkeen. Se onkin tämän mekkokesän 2012 käytetyin yksilö, kirsikka kakun päällä! Katsotaan josko saisin lähiaikoina nakitettua jonkun ikuistamaan blogikelpoisen kuvan mekosta. Sillä aikaa tsekkaa toki myös sarjan aiemmat osat: harmaa mekko, seepramekko sekä galaksimekko.

(Kuvan nappasi puolisko – tängjuu.)

Samuli Putro – Älä sammu aurinko [2011]