Pääasiallinen syy viime viikonlopun Helsingin reissulle oli Habitare, jonka parissa kului iso osa lauantaipäivästä. Aloitimme kierroksen Dekon vinkistä Ahead!-alueelta, mikä olikin onnistunut valinta – viime vuonna ensikertalaisena kun marssijärjestys (ensin pikkusälät, sitten vasta muut) ei ehkä ollut se kaikista toimivin.

Puuta puutarhaan
Oranssia! Vihreää!

Aalto yliopiston yhteistyössä japanilaisen vastineensa kanssa toteuttama Torikoju oli houkutteleva kokonaisuus, suomalaisten versio erityisesti oli inspiroiva mm. oranssien väriläikkiensä ansiosta. Ihastuin tuohon puiseen pöytä ja tuolit -settiin, jonkun tuollaisen tahdon pihallemme sitten jos (kun!) meillä joskus jotain pihamaata on.

Alemman kuvan vasemmanpuoleiset simppelit tuolit Satelliet Finlandin, oranssia sielläkin. Vihreää ja puuta myös, nams! Selkeät värit sekä tietyt puunsävyt ovat tällä hetkellä omalla mittapuullani erittäin korkealla.

POP UP WRAP UP

Kerrassaan loistava idea tämä POP UP WRAP UP -tuoli, mies varmasti arvostaisi tuollaista olohuoneen nurkassa. Voisi zipata itsensä piiloon, kun ei jaksaisi kuunnella mun juttuja. ;)

Puun sävyjä
Kattovalaisimet kauniissa puun sävyssä.

KAJO

Lapin yliopiston Kajo-osasto oli sekin hyvin inspiroiva. Puunvärinen Keinu oli kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kaunis tuoli – ja mukava istua ja kiikkua. Myös hauska Keke-kenkäpenkki sekä hyllymoduuli Kolmikko (kuvassa) miellyttivät silmääni.

Kirjalava & X-pirtti

Trukkilavat ovat selvästi todella håt ja påp, messuilla niihin törmäsi usammalla osastolla. Oikealla perinteisen pirttikaluston moderni versio X-pirtti liittyi tapaukseen Nollasarja, joka on Mikkelin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulujen yhteinen oppimisympäristö. Hienoja oivalluksia sielläkin.

Muurame
Värejä Muuramen tapaan.

POP Phone
Tuleva hitti? Värikkäät POP Phone usb-luurit älypuhelimille.

Tonfisk Design

Turkulainen Tonfisk Design on tehnyt Warm-sarjastaan nyt myös mustan version. Puun ja mustan yhdistelmä on ehkä vieläkin upeampi kuin puu valkoisen kanssa.

Messuvieraat
Messunaamat.

Rutussa
Muovia rutussa.

Kauniita muotoja
Työmaahenkinen jalkalamppu ja vielä vähän lisää puuta.

Frost

Design Henna Mantereen upeita Frost-valaisimia olen ihastellut monesti aiemminkin. Käsittämätöntä miten muovista saa kuumakäsittelyn avulla luotua jotain noin mahtavaa!

Kuplat
Kuplat-valaisimia monessa värissä.

Jukka Rintala
Jukka Rintala taiteilee.

DESIGN IHANIA
Possujuttuja DESIGN IHANIA:n myyntiloosissa.

Päähallin kiertelyyn meni useampi tunti, minkä jälkeen myyntipuolen tutkailuun ei enää jaksanut panostaa ihan niin täysillä. Tein kuitenkin pari pientä hankintaa, niistä ehkä lisää toiste. Suurimmat inspiraatiot tulivat isosta hallista, myyntipuoli oli niin kovin samanlainen kuin viime vuonna ettei siellä mitään sen suurempia ihastuksia syttynyt. Jottei tämä postaus huku kuviin, päätin jättää kaikista parhaimmat palat pois ja naputtelen niistä sitten oman postauksensa. Juuri niiden ansiosta tämän vuoden Habitare oli mielestäni parempi kuin viimeksi, palataan siis astialle mahdollisimman pian.

Nyt suuntaan kotikotiin saunomaan, muksaa lauantai-iltaa kaikille!