Vuodenvaihde on hienoa aikaa, se on aina kuin kääntäisi uuden sivun elämässä. Silloin on myös hyvä kääntää katse menneeseen vuoteen ja esimerkiksi tarkastella miltä vuosi näytti oman tyylin suhteen. Sellainen katsaus olisi nyt siis tiedossa, parin edellisen vuoden tapaan. Tällaisia tyyliajatuksia kirjasin blogiin viime vuoden alkumetreillä:

1) Jatkan oman tyylini etsimistä ja se toivottavasti selkeytyy vielä tarkemmin.
2) Kenkäpuolella maiharit jatkavat voittokulkuaan rinnallaan nahkanilkkurit sekä tennarit.
3) Pohdin hankintoja entistä enemmän ja keskityn toimivan vaatekaapin rakentamiseen.
4) Hiusväri menee lähemmäs omaa väriä, ehkä jopa lopullisesti pois värjäyskierteestä.
5) Kehityn lisää väreillä ja kuoseilla leikittelemisessä.

Denimin juhlavuoteeni ’11 verrattuna viime vuonna farkkujen käyttö jäi selkeästi vähemmälle, yhtenä syynä varmastikin hanurini laajeneminen vyötärönauhaa ahdistaviin sfääreihin. Sen sijaan verhosin alakroppani mm. vakosamettiin (viininpunainen oli pop!), H&M Trendin hauskoihin kukkapökiin ja loppuvuodesta Television pikkujouluista hankittuihin Samujin villaisiin pappahousuihin (joskin housujen kanssa oli pientä epäonnea matkassa ja ne viettivät korjattavana puolet joulukuusta). Kapea lahje porskuttaa edelleen ja lisäksi mukaan on tullut vajaamittaisuus pituudessa. Viileä kesä sulki pois paljain säärin kulkemisen, mutta nilkat vilkkuen sentään tarkeni mennä viipottaa.

» Tarkemmat tiedot asuista: 5/3, 22/5 ja 10/11.

Kesän ’12 julistin mekkokesäksi ja kuljinkin mekoissa enemmän kuin koskaan. Helppo vaate, joka sopii moneen tilanteeseen ja häivyttää kivasti vyötärölle kerääntyneen pelastusrenkaan. Useiten ylläni viihtyi Firetrapin denim-mekko ja H&M:n seepramekko, suurimmat ihastuksen huokaukseni kohdistuivat Samujin sinikukalliseen mekkoon. Epäilen vahvasti, että mekot ovat tulleet jäädäkseen osaksi tyyliäni ja niitä nähdään paljon myös vuonna 2013.

» Tarkemmat tiedot asuista: 16/8, 5/5 ja 24/8.

Garderobiini muutti vuoden aikana myös muutama näpsäkkä mekko, jotka saa puettua niin juhlaan kuin vähän spesiaalimpaan arkipäiväänkin. AX Parisin galaksimekossa helman hulmutessa olo on kuin kuningattarella, saman puljun lintumekko taas on söpön tyttömäinen. Vuoden ehdoton mekkolempparini on kuitenkin Olivia Rougen maailman ihanin sydänmekko, joka päälläni astelin avioliiton satamaan joulun alla.

» Tarkemmat tiedot asuista: 13/7, 22/7 ja 21/12.

Pari vuotta takaperin uumoilin shortsien lisääntymistä asuissa, mutta vasta 2012 käytin niitä enemmän kuin hametta (tai ainakin yhtä paljon). Keväällä ostin mahtavat korkeavyötäröiset shortsit, jotka valitettavasti jäivät hyvin vähälle käytölle kun en saanutkaan herkuttelua kuriin ja levisin niistä ulos. Ei liene yllätys, että lempparishortseikseni nousivat kolmannen kuvan Vilan samettishortsit, joiden löllerö muoto ei purista mistään. Tavoitteeksi tälle vuodelle: nyt prkl se napostelu kuriin, perse ylös koneelta ja suunta salille!

» Tarkemmat tiedot asuista: 3/3, 23/3 ja 16/11.

Viime vuonna käytin selvästi enemmän mustaa kuin aiemmin ja epämääräiset värioksennukset näyttäisivät jääneen historiaan (huh!). Vaikken vieläkään pukeudu yltäpäältä mustaan, käytän jo taitavammin hyväkseni mustan eri “tasoja” leikkausten ja materiaalien avulla. Suosikkejani 2012 olivat Lindexin kuvioreikäneule (vas. reuna), Gina Tricotin läpikuultava hihaton kauluspaita sekä Monkin mesh-helmainen toppi (oik. reuna).

» Tarkemmat tiedot asuista: 14/4, 27/9 ja 29/11.


Miltä siis vuosi 2012 näytti? En varsinaisesti vieläkään osaa sanoa minkälainen tyylini on, mutta on se toki mennyt selkeämpään suuntaan (1.) ja lisäksi hallitsen väri-/kuosiyhdistelmät (5.) yhä paremmin. Jalkaan eksyi useimmiten maiharit tai tennarit (2.), korkoja käytän edelleen suhteellisen harvoin – sen verran mitä jalat kestävät (ja kaipaavat). Pidin ostoksistani kirjaa läpi vuoden ja tyylipuolta nyt tarkastellessani voin todeta, että hutiostoksia tuli tasan yksi (3.) ja sekin on eräs eBay-ostos, joka onneksi on muokattavissa toimivammaksi. Hiustyylini pysyi aika muuttumattomana: alkuvuodesta olin blondi (+ hetken pinkkilatvainen), sitten lyhyen aikaa porkkanapää (sävy ei vaan pysynyt mun päässä, nyyh!) ja kesäkuun alun jälkeen en ole värjännyt enää lainkaan. Oman värin kasvatus (4.) on siis hyvässä vauhdissa ja olen tällä hetkellä oikeastaan tosi tyytyväinen hiusväriini.

Mietteitä tyylivuodelle 2013:
  • Panostan hankinnoissani entistä enemmän laatuun ja tuen useammin kotimaisia merkkejä.
  • Teen ostokseni pikkuliikkeissä suurten ketjujen sijasta.
  • Hiusten väri tai leikkaus tuskin tulevat muuttumaan, mutta kampaajalla voisi ehkä vierailla useamminkin kuin pari kertaa vuodessa.
  • Tsemppaan vartalostani pois muutamat ylimääräiset kilot, jotta saan vaatevaraston paremmin hyödynnettyä.
  • Muistan tepastella useammin korollisilla kengillä, jottei jalat totu liikaa lättäpohjiin.

(Loput vuoden 2012 asuni nähtävissä Flickrin puolella, täällä näin.)

Agnes Pihlava – Redemption [2009]