Neljäs kuukausi takana kosmetiikan vähennysprojektiani ja eteenpäin porskutetaan. Huhtikuun loppuneiden tuotteiden saldo ei ole yhtä hyvä kuin maaliskuussa, mutta ihan kelpo kumminkin. On ollut ihanaa seurata varastojen hupenemista, joskin nyt on jo alettava miettiä täydennystä mm. vartalovoiteen osalta. Onneksi kesä on ihan kohta täällä, silloin kun jaksan harvemmin vaivautua läträämään kosmetiikalla yhtään “pakollista” enempää.

Huhtikuun käytetyt

Athena’s Liquid Soap Coconut Milk
Italialainen Athena’s oli merkkinä mulle uusi tuttavuus. Tuotteita ei testata eläinkokeilla ja ainesosien suhteen pyritään luonnonmukaisuuteen, mutta sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ainakaan tämän kookospähkinälinjan tuotteet eivät ole. Käsisaippua oli ihan toimiva tapaus, jos vain tykkää kookoksen tuoksusta.

Aussie 3 Minute Miracle Frizz Remedy
Mä en oikein ole ymmärtänyt Aussie-hehkutusta, aika peruskamaa ne mun mielestä ovat. Tämä pörröisille hiuksille tarkoitettu tehohoito ei tehnyt poikkeusta ja olin aika iloinen, kun se vihdoin loppui. Törmättyäni netissä Karkkipäivän postaukseen ei pahemmin huvita edes tukea tällaista “huijausta” (vaikka meitähän toki huijataan vähän kaikessa nykyään).

Tigi Love, Peace & The Planet Eco Awesome Moisturizing Conditioner
Tämä Tigin ekompi tuotelinja näyttäisi olevan aika historiaa jo, joitain viimoisia puteleita saattaa vielä jostain alesta saada. Luonnonkosmetiikkaa tuotteet eivät toki olleet, mutta pohjimmiltaan idea mm. parabeenittomuudesta ja keinotekoisten värien & tuoksujen puuttumisesta oli musta hyvä. Toisaalta eipähän tule enää houkutusta ostaa mitään Tigiä, kun ne ovat kemikaalishittiä pahimmasta päästä. Eco Awesome oli ihan ok hoitoaine, koostumukseltaan aika tömäkkää ja minttu tuoksui todella vahvana.

Schwarzkopf Taft Mousse Silk Effect Color-Shine
Ikivanha muotovaahto loppui vihdoin, pikainen googlaaminen sijoitti pinkin Taft-version jonnekin tuonne vuoden 2006 paikkeille. Hyvä perusmuotovaahto, ei mitään hehkutettavaa tai sen puoleen valitettavaakaan.

Marilou Bio päivävoide
Edullista luonnonkosmetiikkaa, sarjan kaikki tuotteet maksavat alle 6 euroa. Kosteuttava ja suojaava päivävoide oli oikein positiivinen kokemus, sopi omalle talvi-iholleni erinomaisesti. Tämän perusteella voisin testata sarjan muitakin tuotteita, esim. puhdistusgeeliä tai yövoidetta.

Medisoft huulivoide
Ei kovin kummoinen huulirasva, yllättävän löysähkö koostumus. En tykkään liiasta tuoksusta, mutta ei tällainen täysin hajusteeton ole myöskään hyvä – jotenkin se teki muovisen fiiliksen huulille. Urgh.

Yves Rocher Candied Mallows käsivoide
Tätä tuoksusarjaa myytiin viime jouluna, joitain tuotteita verkkokaupassa näköjään on edelleen myynnissä. Aika tylsä tuote loppujen lopuksi, sokerikuorrutettujen malvankukkien ja mantelin tuoksu alkoi tosi nopeasti tökkiä. Ällöttää kun ajatteleekin tuota tuoksua…

Yves Rocher Expert Repair Balm
YR:n versio karitevoista, jossa kuitenkin mukana ties mitä muuta. Paksuahkoa kuten vartalovoit yleensä, ei sisällä parabeeneja. Jatkossa hankin mieluummin jotain luonnonkosmetiikan karitevoita, jonka inci ei ole pitkä kuin nälkävuosi – ymmärtääkseni luettelossa ei tarvitse muuta olla kuin yksi ainoa ainesosa eli Butyrospermum parkii.