Löysin koneen syövereistä vielä läjän kuvia kesältä ja ajattelin nyt postata näitä, vaikka kesä oli ja meni. Lämpimiä muisteloita kesältä tiedossa siis! Unikeonpäivän jälkeisenä sunnuntaina päätimme siskon ja K-serkun kanssa lähteä hieman sivistämään itseämme ja ajelimme Korvensuun voimalaitos- ja konepajamuseon pihaan. Tarkoitus on jo pidemmän aikaa ollut käydä tutustumassa tähän lähikohteeseen, mutta aina se on jäänyt. Tulipahan vihdoin korjattua yksi sivistysaukko lähiseutujen nähtävyyksistä!

Konttori
Työaikaseuranta
Musta valaisin
Beige valaisin
Hero
Tasan 51 vuotta sitten
Sähköä
Valoa
Hehkulamput
Pajan hämäryys
Logo
Katkaisusaha
Kaksi naamaa

Olimme ainoat vieraat museolla, joten paikalla ollut päivystäjä lähti esittelemään meille museota. Voimalaitoksen puolelle ei valitettavasti ollut pääsyä, mutta konepajan kiersimme rauhassa katsellen ja museohäiskän juttuja kuunnellen. Hurjaa, miten paikka voi edelleen näyttää siltä kuin viimeiset työntekijät olisivat lähteneet tyyliin eilen! Huomioni kiinnittyi ehkä eniten kaikkiin noihin mahtaviin valaisimiin, jotka sopisivat mainiosti myös 2010-luvun sisustustyyliin. Ensimmäinen Suomessa valmistettu auto, Korvensuu 1913, jäi harmiksi näkemättä visiittimme sijoittuessa jonkin verran myöhempään siitä, kun auto oli ollut näytillä museossa.

Tuon heinäkuisen sunnuntain opetus: lähiseutumatkailukin avartaa.

(Kuvat otin minä ja ne piti toki käsitellä ajan henkeen sopivaksi. CameraBag 2 on edelleen kiva.)