Toukokuussa pyörähdin vuorokauden verran Ahvenanmaalla, kun olin mukana geokätköporukassa “siivoamassa” Ahvenanmaata – toisin sanoen siis etsimässä kätköjä. Lähdimme laivalla kohti Maarianhaminaa lauantaiaamuna ja takaisin Turkuun saavuimme sunnuntaina illalla. Kyseinen viikonloppu oli varsin helteinen, saaristossa ei onneksi ollut ihan niin painostava ilma kuin mantereella; tykkään kyllä lämpimästä mutta liian kuuma ei ole enää kivaa. Varsinkaan kun hotellihuoneessa on yöllä niin lämmin, että seurueemme taapero herää keskellä yötä tunniksi huutamaan tukalaa oloaan…

Merenranta
Ruoste
Rengas
Katutaidetta

Meidän poppoolle oli varattu paikat yhden geokollegan pikkubussista, jolla sitten huristelimme ristiin rastiin saarta. Lauantai-iltapäivällä ajoimme Ahvenanmaan länsiosaan Eckeröön, josta palasimme hiljalleen kohti Maarianhaminaa kätköillä pysähdellen. Näimme monta mahtavaa paikkaa, joihin tuskin olisi eksynyt ilman tätä pakastepurkkiharrastusta. :) Alkuillan agendassa oli kätköilytapahtuma Maarianhaminassa, sen jälkeen suuntasimmekin oman poppoon kesken syömään ja sen jälkeen vielä muutaman purkin kautta hotellille nukkumaan. Lauantain saldo oli kolmisenkymmentä löytöä, mikä omalla kohdallani on toistaiseksi päiväkohtainen ennätys.

Lemlandsgranit
Kiveen maalattu
Valkovuokkoja
Kastelholman linna
Geta hamn

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen kasasimme tavarat ja hyppäsimme jälleen geobiilin kyytiin, tällä kertaa suuntana saaren itäpuoli. Aamu alkoi Nåtön luonnonsuojelualueelta Lemlandista, joka oli epäilemättä yksi viikonlopun vaikuttavimmista paikoista. Päivään mahtui lisäksi mm. Kastelholman linna, Getan satama sekä Finströmin kirkko. Kätkömäärä jäi edellispäivään verrattuna pieneksi, sillä kahden maissa oli jo aika astua laivaan ja lähteä kotia kohti. Viikonloppu oli kerrassaan loistava, oli hauskaa tavata uusia naamoja nimimerkkien takaa ja tietysti nähdä Ahvenanmaata kerrankin laajemmin kuin laivan ikkunasta.