Kosmetiikan käyttöni on raskausaikana ollut selvästi vähäisempää kuin aiemmin, minkä lisäksi käytän nykyään pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa. Ainoastaan jotkut hiustuotteet (esim. kuivashampoo, muotovaahto) ja meikit (esim. huulipunat, osa luomiväreistä) ovat edelleen taviskosmetiikkaa, kun ne ovat käytössä vain silloin tällöin enkä viitsi niitä suorilta roskiinkaan heittää. Jotenkin vain silloin alkuraskaudesta tuli sellainen olo, ettei tahtoisi kaikkea mahdollista kemikaalia välittää sikiölle ja kosmetiikkatottumukset muuttuivat kuin itsestään.

Nyt oltuani äitiysvapaalla kuukauden verran en edes muista milloin viimeksi olen meikannut… Ei kun hei hääpäivänä sudin nassuun vähän jotain, kun toivoin sen vähentävän jälkikäsittelyn tarvetta kuvissa. :D Saa nähdä milloin meikkaustavoille oppii uudestaan, vai jääkö naturellimpi olemus pysyvästi arkeen. Kovin suurta luottoa ei ainakaan sen suhteen ole, että ihon kunto jotenkin mystisesti paranisi synnytyksen jälkeen, kun tosiaan raskauskaan ei sitä tehnyt. Toisaalta se on aika hauskaa meikata harvemmin, virkistävä efekti on taattu ja peilistä katsoo ihan oikeasti toisen näköinen tyyppi.

Uuden vuoden kynnet

Uudenvuodenaattona päätin Kaisan Insta-kuvasta inspiroituneena koittaa saada itsestäni edes vähän enemmän freesimmän oloisen. Koska tiedossa oli tutulla porukalla hengailua sekä saunomista, naaman ehostamisen jätin sikseen ja kaivoin sen sijaan pari kynsilakkapulloa esiin. Taisi olla kolmas kerta, kun lakkasin kynnet tässä viimeisen vajaan 9 kk aikana ja voin sanoa, että oli hippasen tuo kynsilakkasiveltimen käyttö hakusessa tauon jälkeen.

Pohjalla vuodenvaihteen kynsissä oli IsaDoran huikea metallivioletti 745 Persian Princess ja päällä Gina Tricotin hileinen 186 Disco Ball. Yhdistelmä osoittautui tosi kivaksi ja yllättäen myös kestäväksi, vaikken edes laittanut erillistä päällyslakkaa. Kahden päivän jälkeen kulumaa ei juurikaan näy ja olen kuitenkin pessyt käsiä joku sata kertaa plus käynyt saunassa. Kynsien lakkaamisesta voisi melkein innostua taas, kunhan olen saanut puserrettua beben maailmaan – tosin voi olla, ettei sellaiseen ainakaan heti alkuun ole aikaa…