Hurjaa, meillä on ollut vauva jo yli seitsemän kuukautta! Vauvavuosi näin esikoisen kanssa on ollut varsin ihmeellistä ja uuteen elämäntilanteeseen totuttelua koko ajan, mutta jotenkin tässä 6-7 kuukauden välisellä ajanjaksolla tyttö on tähän mennessä “muuttunut” eniten. Ihan kuin pieni pirpana olisi kasvanut harppauksen isommaksi yhtäkkiä. Varmasti jotain tekemistä on sillä, että tyyppi lähti kunnolla liikkeelle kuin myös sillä, että lähipiiriin on syntynyt parikin uutta pikkuista tässä ihan lähiaikoina.

Tytär 7 kk

Vauva 7 kk
 • Juttelee kissan kanssa tämän maukuessa iltaruokaansa; yleisin vastaus Barbin möykkäämiseen on äy äy.
 • Rakastaa seurata isompien lasten touhuja, mutta iholle tulevat vauvakamut saavat yleensä itkun aikaiseksi. Samoin liian tuttavallinen mäyräkoira… :D
 • Sai uusia leluja leikittäväksi lähipiirin perheiltä. Hiteiksi on muodostuneet mm. Smobyn keinuva seepra, Fisher Pricen rinkulakirahvi sekä omasta lapsuudestani tutut kirjainpalikat.
 • Tapaili puolivuotiaana konttausasentoa ja pari viikkoa myöhemmin keksi miten raajoja pitää liikuttaa, jotta pääsee eteenpäin. Ensimmäisen selkeät konttauspätkät tulivat juuri ennen unia ja itkun säestämänä, mutta siitä se sitten lähti.
 • Konttaustyyli kehittyi hurjasti ihan muutamassa päivässä ja 7 kk tullessa täyteen vauhti on jo aikamoista. Usein tulla töpsöttelee perässä, kun hyörin ympäri kämppää.
 • Liikkeelle lähdön myötä avartui tietysti käpälöitävien asioiden maailmakin, kaikkea pitää päästä hipelöimään – ja useimmiten myös tunkemaan suuhun.
 • Ei mennyt kuin hetki konttauksen oppimisesta kun suunta alkoi olla lisäksi ylöspäin. Seisomaan ei sentään vielä yritä, mutta nousee polvilleen esim. pinnasängyn reunoja ja keittiön alimpia laatikoita vasten.
 • 80-lukulainen, hieman nykystandaria pienempi pinnasänkymme tuntuu toisinaan niin kovin pieneltä, kun tyyppi kolisee pitkin pinnoja unissa meuhkatessaan. Ei tosiaan mitenkään rauhallisimmasta päästä nukkujana tämä meidän bebe…
 • Liikkumistaito rauhotti yöunia, joskin nukuttaminen on joinakin iltoina ihan tuskaa. Stokken Tripp Trapp -tuolin Newborn set (aka munankuori) lattialla keinutellen on näppärä nukuttamispaikka silloin kun kaikki mahdolliset muut konstit on kokeiltu.
 • Tripp Trappiin on nyt tosiaan vaihdettu syöttötuoliosa. Alkuun piti asetella pari pehmolelua tukemaan istuma-asentoa, mutta nopeasti vauva oppi istumaan itsekseen.
 • Kiinteiden syöminen on edelleen maistelua, tyttö on selvästi enemmän tissimaakareita. :P Soseista ei tykkää yhtään, mutta klimppisempänä tai sormiruokana sama tavara kyllä uppoaa. No, eipähän tarvitse nähdä vaivaa esim. puurohiutaleiden hienontamisessa.
 • Painoa on tullut hyvin maltillisesti ja neuvolasta saimmekin kehoituksen lisätä esim. puuroon öljyä, lisäenergia ei kuulemma olisi pahitteeksi.
 • Hampaita on tullut läpi 6 kpl, ne ekat kaksi alhaalla sekä neljä keskimmäistä ylhäällä. Yläkulmahampaita odotellaan seuraavaksi, sen verran selvästi näkyvät siellä möllöttävän.
 • Hiukset kasvavat kohisten, punertavuus näyttää kadonneen ja väri on nyt aika perus tummanvaalea.
 • Kotona päällä enimmäkseen kestovaipat, joista mm. viime vuoden äitiyspakkauksen TotsBotsit piti jo laittaa pois käytöstä. Yö- ja reissukertiksissä on siirrytty kokoon 4, Muumit & Pirkat (kumpikin kotimaisen Delipapin valmistamia) ainakin tuntuvat toimivan.
 • Käyttää vaatteista kokoa 62-68, isomman koon vaatteiden käyttö lisääntyy jatkuvasti.
 • Pituus 68 cm (49 cm), paino 6895 g (2930 g).