Yksi – ja varmaan ainoa laatuaan, hehe – tämän blogin jouluperinne (tsek 2015/2014/2013/2012/2011/2010/2009) ei katkea tänäkään vuonna: thö joulutoivelista. Nykyään tuntuu olevan trendikästä olla haluamatta joululahjoja ja toki itsekin toivoisin, että ihmiset vähemmän ostaisivat jotain vain siksi kun niin kuuluu. Ei se määrä vaan se laatu – mieluummin vähemmän materiaa ja enemmän herkkuja, elämyksiä tms. Ja jos ehdottomasti pitää olla konkreettista, niin jotain sellaista mitä saaja oikeasti toivoo. Kimppalahjat on pop! Mä ainakin hyppisin ja hihkuisin aattona, mikäli jotain kovasti toivomaani sieltä paketeista paljastuisi. Harmi vain, että mun toiveet on yleensä enemmän tai vähemmän turhan arvokkaita muuta kuin itse ostettavaksi… Noh, jos kuvitellaan ettei raha ole este niin tällaisista lahjoista olisin innokas kuin, öööh, lapsi jouluaattona.

Haaveissa jouluna 2016

Kuluneen vuoden aikana olen uudistanut vaatekaappiani aika rajulla kädellä ja ollut entistä tarkempi, mitä sinne ylipäänsä huolin. Sisäkäyttöön sopivia jakkuja ei oikein tunnu löytyvän itselle mieluisia, mutta Uhana Designin Secret Garden -bomberia olen katsellut sillä silmällä malliston julkaisusta lähtien enkä pistäisi pahakseni, mikäli sellainen sattuisi joulupaketista paljastumaan. Toinen mieltä “vaivaamaan” jäänyt vaatekappale on toisen kotimaisen eli Papun pitkähihainen Kanto-mekko, josta tänä syksynä tuli kaunis viininpunainen versio. (1.)

Uutta kalenteria (2.) vailla olen tänäkin jouluna. Vaihtoehtoja vain tuntuu olevan ihan liikaa! Polkka Jamin kalenteri voisi jälleen olla oikein varteenotettava – viime vuonna jäin ilman ja surffailin vuoden jo vaihduttua uuteen pitkin poikin etsien sopivaa, vielä saatavissa olevaa kalenteria. Kauniin kyllä sitten löysinkin, loppu hyvin kaikki hyvin siis. Toinen ehdokas vuodelle 2017 voisi olla esimerkiksi Lahden Muotoiluinstituutin valokuvausopiskelijoiden Vesi 2017 -kalenteri, joka ainakin olisi erilainen ja erillä tavalla kaunis muihin verrattuna.

Marraskuisesta meikki-illasta jäin pohtimaan paria Zuiin tuotetta (3.), jotka varmasti sujahtaisivat sulavasti meikkipussiini. Quad-luomiväripaletti sävyssä Natural sisältää täydellisen nelikon perussävyjä ja voisin luopua useammasta ei niin täydellisestä (mm. aivan liikaa kimallusta sisältävä ruskea) luomivärinapista. Kulmakynä taas olisi aivan uusi tuttavuus, koska en ole sellaista koskaan omistanut. Meikki-illassa tuli todettua, että tässä nyt olisi kulmakynä, joka ei saa mua näyttämään ihan överimeikatulta ja että sävy Coco olisi mulle just nappi valinta.

Elina Innasen vegaanikeittokirjoja toivoin jo vuosi takaperin enkä ole itsekään saanut niitä tässä vuoden varrella hankittua, joten Viiden tähden vegaani tai Vegaanin keittiössä olisivat edelleen toivottuja opuksia köökin puolella. Inhoan niin paljon mitätänäänsyötäisiin-ahdistusta! Törmättyäni netissä arvosteluihin Susanna Vennon ja Riikka Kantinkosken syksyllä julkaisemasta Green Home Book -kirjasta tuumasin heti, että se kyllä pitäisi saada omaankin kirjahyllyyn. Viherkasveihin keskittyvä kotikirja vaikuttaa inspiroivalta ja epäilemättä kauniit kuvat silmää miellyttävän taiton kera kruunaavat kokonaisuuden. (4.)

Kameraosastoni alkaa olla päivitystä vailla (5.) ja siinä lienee seuraava säästökohde, kun vähän veikkaan ettei joulutontut ihan tällaiseen asti veny. Olympuksella ajattelin jatkaa edelleen, vanha runko voisi vaihtua vaikkapa OM-D E-M10 Mark II -runkoon, joka on hieman huokeampi ja varmasti yhtä hyvä vaihtoehto nykyisen E-M5:n kakkosversiolle. Objektiivihaaveissa ylimpänä keikkuu edelleen 12‑40mm 1:2.8 -zoomi, mutta mieluusti kelpuuttaisin myös nykyistä suosikkiani hieman laajemman ja silti valovoimaisen 17mm 1:1.8 -linssin.


Että tällaista pientä (tai “pientä”) mulla on toiveissa. Mitäs siellä ruudun takana toivotaan kuusen alta löytyvän jouluna? Vai onko parempi, ettei tule yhtään romua lisää nurkkiin?

EDIT 12.12.: Sattuipa sopivasti! Vain pari päivää ja Polkka Jamin viikkokalenteri oli merkin verkkokaupan joulukalenteritarjouksessa. Ei muuta kuin kliketi-klik, enpähän ainakaan jäänyt ilman. :)

(Kuvat: Weecos, Harakanpesä, Polkka Jam, Vesi 2017, Biodelly, Vegekauppa, CDON, Olympus.)