Ja niin kääntyi juna kohti kotia! Perjantaipäivä oli aikamoista hälinää, kun kotiutuvat palauttivat viimeiset tavaransa ja tappoivat aikaa odotellessaan viimeistä kertaa pääsyä portista ulos. Jotenkin sitä tuli itsellekin vähän haikea fiilis, vaikka omaan kotiutumiseen on vielä aikaa – paljon lähti mahtavia tyyppejä pois. Väkerrettiin edellisenä iltana AUK:n santsareille (ts. apukouluttajille) kooltaan joku 40×60 cm oleva kortti, johon liimattiin piirroshahmo jokaisesta santsarista ja lisäksi kirjoitettiin pieni pätkä (sitaatti/kuvaus). Hauska sitä oli tehdä, vaikka myöhäinen ajankohta aiheuttikin pientä stressiä.

Viikonlopun olin kyllä lomilla, mutta koneella en pahemmin ehtinyt viettää aikaa. Perjantai-illalla lähdettiin kullan kanssa siskon ja sen parin kaverin mukana Turun yöelämään, tarkoitus oli mennä Forteen mutta sen ollessa remontissa suunnattiin askeleet sitten sen sijaispaikkaan Gigglingiin. Ihan jees ilta, vaikka tanssilattialle en (taaskaan, en edes muista milloin olen viimeksi tanssinut!) eksynyt kertaakaan ja “aamuja”-huutoja sai kuulla varmaan miljoona kertaa: saman baarivalinnan kun oli sattunut tekemään myös iso läjä viestikomppaniasta kotiutuneita johtajia sekä kuskeja.

Lauantaipäivällä käväisin Jimm’s PC-Storessa tilaamassa itselleni tietokoneen, kannettavan version tällä kertaa. Pähkäilyjen jälkeen päädyin Acerin Aspire-sarjan koneeseen, jonka tuumailin tuttujen ja tutuntuttujen kokemusten perusteella olevan joko kymppihankinta tai sitten täysi susi – nähtäväksi jää. Uuden ystäväni esittelen myöhemmin kunhan ensin saan sen käsiini, nyt sen sijaan palataan hetki ajassa taaksepäin jouluun. Kokosin joulunpyhinä lähes kaikki lahjani yhteen kasaan ja nappaisin kuvankin, olin vain unohtanut koko jutun kunnes kuva tuli palvelimella vastaan.

Joulupakettien sisältöä

Joulupaketeistani paljastui siis:

  • sukkia (harmaat kissavillasukat, seeprapörrösukat sekä ‘watch out’ -sukat äitiltä; raidalliset pehmosukat siskolta)
  • Arabian piparimuki ja pussi suklaateetä lapsuudenkaverilta
  • suklainen Trivial Pursuit sekä Eniten vituttaa kaikki -kirja ystävältäni Sansulta
  • ralliruutuvyö siskolta
  • söpö pitsinen vessapaperisysteemi mummilta
  • tuoksutuikut ja sydäntulitikut mustassa pussukassa Desthealta

Lisäksi sain mm. kuvassakin näkyvät jalkojenhoitotuotteet ja viinikirjan sekä vihreitä kuulia (ei kuvassa, koska ne olivat jo kadonneet parempiin suihin) ja kaksi paria värikkäitä sukkahousuja serkultani Englannista. Trivial Pursuit on muuten vieläkin korkkaamaton, vaikka olen ollut suklaahimon kourissa viimeiset pari viikkoa! Ilmeisesti olin viime vuonna ollut suht kilttiä tyttöä, kun lahjoja kertyi noinkin paljon.

En jaksanut tänään lähteä sotkuun, vaan hengailen VMTK:n koneella. Kasarmilla on edelleen kovin hiljaista (viestissäkin meitä on tällä hetkellä alle 20 henkeä) suurimman osan ollessa lomilla. Meillä pyörii viime viikolla alkanut vaunukurssi huomista pyhää lukuun ottamatta normaalisti, muuten vain odotellaan uusien alokkaiden tuloa. Siihenkin on vain viikko enää!