Lykke Li – Youth Novels [2008]

Tämä viikko oli taas fyysisesti hieman raskaampi, ei mikään hullu kuitenkaan. Maanantaina Kasi-vehkeiden kuittauksen jälkeen poljettiin ampumaradalle, jossa mun porukka aloitti ampumalla 50 m vallilta tauluhin kääntyen itse ensin oikeaan, sitten vasempaan ja lopuksi vielä 180°. Iltapäivällä siirryttiin liikemaaliradalle, jossa ammuttiin ihmispahvitauluihin eri etäisyyksiltä sekä pysähtyen että liikkeestä. Takaisin kassulla oltiin vasta iltasella, ja sittenkin vielä piti jaksaa huoltaa ase ennen kuin pääsi hikisen (oli ihan hellekeli!) päivän päätteeksi suihkuun.

Tiistaina oli vuorossa asutuskeskustaistelua, tai no lähinnä siihen liittyviä perusasioita. Aamupäivä käytettiin harjoittelemalla oikeanlaista liikkumista sekä lippaan vaihtoa, lisäksi opeteltiin ottamaan rakennuksen kulmia haltuun eri tyyleillä. Lounaan jälkeen käytiin läpi huoneiden tarkastamista, mikä tehtiin ihan vain tuvissa, koska vapaata harjoitustilaa ei siinä kohtaa ollut. Kolmen paikkeilla onneksi päästiin “tositoimiin”, kun fillaroitiin vanhalle aketustalolle ja räiskittiin pari tuntia niin hyökkäävänä kuin puolustavanakin osapuolena.

Akettamassa

Keskiviikkona ei enää ollut niin helteistä, vaan keli oli aika sopiva metsässä ryynämiseen. Välillä vähän sataa tihuutteli, mutta se ei menoa haitannut. Päivä hujahti ohi viestiaseman puolustusta sekä tiedustelemattomalle asemapaikalle tuloa harjoitellessa, jälleen tuli räiskittyä useampi lippaallinen paukkupatruunoita. Räkäpäät saa kyllä rynkyn niiiin ihanan näköiseksi: normaalisti kirkkaat sisäosat ovat täysin mustia. Mukava putsaaminen siinä sitten.

Mulla alkoi keskiviikkoiltana päivystysvuoro, joka kesti torstaina siihen saakka että lähdin lomille. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä sain nukuttua ehkä jonkun neljä tuntia, kahdeltatoista mulle tuli apupäivystäjä ja viideltä mun piti olla jo takaisin päivystäjänpöydän takana. Torstaina olo oli koko päivän kuin kävelevällä ruumilla, ja tottahan toki meillä oli valokuvaus iltapäivällä. Saa nähdä millainen zombi mun sotilaspassissa on… Onneksi pääsi lomille jo eilen, tosin nukkumaan meno venähti eilen kullalle kiukutellessa. Olin superväsynyt, mutta jotenkin nukahtaminen oli hankalaa. No, ehkä tänään uni tulee paremmin silmään.

Huomenna mennään serkun ylioppilasjuhliin enkä vieläkään tiedä, mitä laittaisin sinne päälle. Täytyykin tsekata vaatekaapin sisältöä ennen kuin painun pehkuihin, jos vaikka löytäisi sopivan asun eikä siten tarvitsisi huomenna enää pähkäillä asiaa.