Ihan järjetön kiire ollut koko viikon! Olen koneella ehtinyt suunnilleen sähköpostit ja naamiksen tsekata, hyvällä tuurilla jonain päivänä lemppariblogien päivitykset. Kuvittelin tietysti, että viikonloppuna ehtii sitten tehdä kaikenlaista, mutta yllätys yllätys johonkin se viikonloppukin taas katosi. Vapaakin tosin alkoi vasta lauantaiaamuna, kun pääsin yövuorosta, ja viime yönä oli pakko nukkua kertyneitä univelkoja pois. Nytkin oikeasti pitäisi olla jo nukkumassa, sillä huomenna menen aamuvuoroon ja herätys soi neljältä… Mutta paljastetaanpa vihdoin se mulle iso askel, josta viime viikolla oli puhe.

iMac ja minä

Uusi kumppanini, 21,5″ iMac! Olen useasti ajatellut Maciin vaihtamista, mutta lopulta kuitenkin pysytellyt PC:n parissa. Vanhan rakkaan Einarini täytettyä joulun alla kolme vuotta (ja virtalähteen kosahdettua ja hiiren alkaessa tökkiä pahasti jajaja…) tiesin uuden tietokoneen hankinnan olevan lähiaikoina edessä. Kun sitten bongasin lähes järjettömän hyvän iMac-tarjouksen, oli päätös tehtävä suhteellisen nopeasti. Pari päivää selailin netissä Mac-aiheisia keskusteluja ja kokemuksia, kunnes tein positiivisen ostopäätöksen.

Harmittaa vain, että siirtymävaihe on edelleen käynnissä, koska olen ollut niin vähän kotosalla. Suurin osa tiedostoista on kyllä jo siirretty Einarista ulkoiselle asemalle, josta ne siirtyvät eteenpäin heti kun taion jostain tarpeeksi aikaa. Olen onneksi käyttänyt Macia aikaisemmin sekä opiskelun että työn puolesta, joten varsinainen koneen käyttäminen on todennäköisesti helppo omaksua. Ja onhan kyseinen kapistus myös aika pirun tyylikäs sisustuselementti!