Lemmenlautasta selvitty, samoin muista viikonlopun riennoista. Pitkään aikaan ei ole ollut sen suurempia häppeningejä ja nyt osui samalle viikonlopulle useampi. Ehdinpä bilettämisen lomassa tehdä yhden työvuoronkin, sillä olin lauantaina aamuvuorossa. Jokseenkin väsytti ja kahdeksan tuntia tuntui ikuisuudelta, mutta lopulta työvuoro vihdoin päättyi.

Heijastus

Torstai-illalla suuntasin siis satamaan, joka täyttyi nopeasti sekalaisesta juhlakansasta. Laivaan päästiin suht ajallaan ja hyttikin löytyi mukavasti yhdeksänneltä kannelta. En edes muista milloin viimeksi olisin ollut niin ylhäällä, useimmiten kun sitä tulee ottaneeksi halpishytin jostain autokannen alapuolelta… Heitettiin saman tien illan vaateparsi niskaan ja lähdettiin sitten tsekkaamaan alkushow. Show koostui mm. pukukilpailun finaalista, Tease Queensin yksilöesityksistä ja Joni Koivuniemen stand up -komiikasta.

Ilta laivalla sujui mukavasti, pyörittiin vähän siellä sun täällä. Hyvin porukka oli jaksanut panostaa Linnan juhlat -teeman mukaiseen pukeutumiseen ja laivan käytävillä tuli vastaan esimerkiksi Napoleon, presidenttipariskunta, punainen matto, Hullu Hatuntekijä, Nintendo-ohjain, linna laskusiltoineen sekä kaikkea mahdollista niiden väliltä. Suosituin kuosi oli ehdottomasti mustavalkoraidallinen erilaisissa vankiasuissa, minkä lisäksi poliisi-/vanginvartijapukuja näkyi paljon. Oma asunihan oli siis tällainen.

Fooood!

Diskon sulkeuduttua viideltä aamuyöstä mä päätin lähteä muutamaksi tunniksi nukkumaan, jaksoi sitten paremmin seuraavan laivapäivän. Hereille havahduin joskus yhdentoista pintaan, kun osa hyttitovereista rupesi pölisemään ja lähdettiinkin siitä sitten jonkun ajan päästä etsimään jonkinlaista aamupalaa. Iltapäivään kuului olennaisena osana hajuvesinuuhkutukset ja Tax Free -ostokset, taas tuli vähän viinivarastoa kasvatettua vaikka tammikuisen reissun jäljiltäkin on vielä pulloja avaamatta. Alkuillasta mentiin hyttiporukan kesken käyttämään ateriakupongit, enemmistö valitsi pihvin herkullisilla lisukkeilla. Oijoi oli hyvää!

Mustikkainen
Matchasin mustikkakossuun!

Päivä oli harmaa ja sumuinen, kannella kun kävi katsomassa niin ei meinannut edes lähisaaria nähdä. Ja jäät tietysti kolisivat mukavasti laivaa vasten, jossain vaiheessa aamulla heräsinkin ihan järkyttävään kolinaan. Välillä kyllä tuntuu, ettei tämä talvi lopu koskaan – eilen pyrytti taas lunta monta tuntia. Tänään onneksi paistaa aurinko ja on lämpöasteita, ehkä vielä on toivoa…

Apina
Vessasta tuleva H pelästyi oven takana olevaa apinaa niin aidosti,
ettei meidän muiden naurusta meinannut tulla loppua.

Perjantaina laivalta tullessa kävin nopeasti kotona vaihtamassa vaatteet ja suuntasin sitten S:n kanssa Saloon siskon luokse. Tarkoitus oli mennä Pandoran keikalle, mutta mä en loppujen lopuksi väsymykseltäni jaksanut vaan jäin nukkumaan muiden lähtiessä Rikalaan. Lauantai-illalla sijainti vaihtui Turkuun ja kaverin synttäribileisiin, mutta niistä ehkä myöhemmin. Nyt painun ulkoilmaan nauttimaan kevätauringosta, adjö!

(Koskenkorvakuvan otti S, muuten olin kameran takana itse.)