V

No niin, nyt vihdoin selostus Viikatteen keikasta pyhäinpäivänä Tavastialla. Matkassa oli mun lisäksi sisko sekä kaksi salolaista häiskää – jutut olivat aika levottomalla tasolla siis jo heti alkumetreiltä asti. :) Koska oli pyhäpäivä ja kaikki kaupat ym. kiinni, lähdettiin ajelemaan kohti Helsinkiä vasta joskus seitsemän pintaan.

Ekakerta Tavastialla

Keikka oli sekä mun että Felinen ensimmäinen visiitti Tavastialla, vähän ennen keikkaa jänskätti minkälainen tämä legendaarinen paikka oikein onkaan. Oltiin paikalla lämppärin jo lopetellessa settiään, eipä sillä tosin niin väliä kun ei tämä Kaihoro ollut mitenkään entuudestaan tuttu orkesteri. Tutkailtiin siinä hetki bändituotepöytää, kunnes siirryttiin salin puolelle odottamaan Viikatteen herroja lavalle.

Odottelu

Yllättävän hyvät paikat saatiin, vaikka oltiin sinänsä myöhään liikkeellä. Lavan edessä oli vielä hyvin tilaa ja parkkeerattiinkin sitten itsemme vähän lavan oikeaan reunaan mutta suht keskelle kuitenkin, edessä ei ollut kuin yhden rivin verran ihmisiä. Montaa minuuttia ei tarvinnut odottaa luvatun alkamisajan yli, kun Haaskalinnut saalistaa pärähti tuttuun tapaan ilmoille. Ja niillä oli kravatit! Ei täysin vuosien ’05 ja ’06 tapaan mutta oli kuitenkin.

Kättely
Ervo
Vaan eipä enkeleitä käy kanssamme kulkemaan huojuvaa siltaa

Jos kesän keikoilla kuultiin hyvin samanlaisia settejä, niin tämä pyhäinpäivän setti oli piristävän erilainen. Uusimmalta levyltä soitettiin vähemmän kappaleita ja tilalla oli vanhoja suosikkeja kuten Tie, Ei enkeleitä sekä Leimu. Myös uusimman levyn Aaveissa vainko olet mun kuultiin pitkästä aikaa, edellinen kerta taisi olla ennen kuin Kuu Kaakon yllä -levy oli edes julkaistu.

Kaarle

Keikka tuntui kestävän pienen ikuisuuden, mikä ei tietenkään ollut yhtään huonompi homma. Pari sellaista biisiä tuli, jotka olivat mulle vähemmän tuttuja – esimerkiksi Tanssi, mä kun en vieläkään ole saanut aikaiseksi hankkia Kesävainaja-ep:tä… Siinä olisi mulle hyvä joululahja, vink vink vaan tutut lukijat jotka ehkä haluatte muistaa mua jouluna jotenkin. ;)

Heti perään toivon ettet mene, ettet menisi vaan jäät
Ei tule taakkaa jota pystyisi en kantamaan

G11:n asetuksilla oli pakko vähän leikkiä, tulipahan testattua silläkin sekä mustavalkoiset että seepiat otokset. Loistava keikkakamera tuo kyllä on, varmaan olen aiemminkin hehkuttanut. Kääntyvä näyttö ja siedettävä jälki toimii pimeillä klubeilla paremmin kuin hyvin.

Keikka päättyi tuttuihin uusimman levyn säveliin: ensin Viina, terva ja hauta ja siihen perään täydellinen lopetuskappale, levyn nimikkoraita Kuu Kaakon yllä. Kaiken kaikkiaan mahtava keikka, joskin äänenlaadusta on annettava miinus. Musiikki kyllä kuului hyvin, mutta laulusta ei välillä saanut mitään selvää, kun se ikään kuin hukkui musiikin sekaan. Yleensähän tällaista ongelmaa on tyyliin festareilla, joten siinä mielessä Tavastian heikkous (ainakin tällä kertaa) oli yllätys. Jotenkin olisin ajatellut, että sellaisessa paikassa äänentoisto pelaa moitteettomasti.

Tervasta ajatukset, tervaiset itse oivaltaa

Keikan jälkeen valuttiin muun yleisön mukana baarin puolelle, palattiin tosin vielä lavan reunalle ottamaan kuva mun illan asusta. Oli muuten tuolloin ensimmäinen kunnon käyttökerta uusille maihareille, hyvin toimivat niin kävelessä kuin keikalla seisoskellessakin. Kuvan ottamisen jälkeen kävin ostamassa Marraskuun lauluja II -albumin muistoja herättävän c-kasetin muodossa, sen jälkeen lähdettiin autolle ja ajamaan takaisin Saloon.

Loppuun vielä bonuskuva illalta:

Tuohon suuntaan, mars!
Around the corner, James.

Pojat löysivät auton läheisyydestä tyhjät ostoskärryt, joilla oli tietysti pakko kärräillä pitkin öistä katua. Me istuttiin siskon kanssa autossa ja pohdittiin mitä tehdä miehenkokoisille lapsille… Onneksi malttoivat jättää kärryt lopulta rauhaan, eivät sentään alkaneet mahduttaa niitä auton takaluukkuun. :D

P.S. Kannattaa muuten tsekata tämä kuvasetti tuolta samaiselta keikalta. Järjettömän hienoja otoksia, värit ja sävyt ja kaikki. Me likes.

(Kuvat © minä tai joku seurueestamme, ostoskärrykuvateksti by Feline.)

Viikate – Kaajärven rannat [2002]