Viime aikoina on vähän hymyilyttänyt yleinen kohkaaminen niinkin ihmeellisestä asiasta kuin värit. Ihan kuin ihmiset olisivat yhtäkkiä tajunneet, että ai niin myös kirkkaita värejä on olemassa. Kuka himoitsee punaista, kenen silmää miellyttää vihreä, kuka taas on löytänyt oranssin suosikikseen… Joka tapauksessa blogeissa vilahtelee kasoittain inspiraatiokuvia juuri sillä hetkellä houkuttelevan värisistä vaatteista tai kengistä tai asusteista.

Object Collectors Item SPRING 2011

Ei siinä mitään huonoa ole, ei todellakaan. Huvittaa vaan miten maailma liikkuu muodin mukana. Catwalkeilla vilistää kaikkia mahdollisia kirkkaita värejä milloin missäkin elementissä, ketjuliikkeissä valikoima näyttää suorastaan herkulliselta – ja se on menoa sitten. Väkisinkin mieleen hiipii ajatus mitä sitten tapahtuu kun syksy koittaa. Värikkäät vaatekappaleet alkavat tuntua liian räikeiltä ja ne työnnetään kaapin perälle? Onko ensi talvena, tai viimeistään sitten seuraavana keväänä, jokaisen kirpputorin loosit värien valtaamia? Ja ihmiset palanneet talsimaan mustaa ja harmaata yllään.

Object Collectors Item SPRING 2011

Oma tyylikiertoni on jotenkin poikkeava massaan nähden: mä tulen aina vuoden-pari jäljessä. Tai ehkä kuljenkin edellä? Olen aina rakastanut kirkkaita värejä, mutta viimeisen vuoden aikana niiden käyttö pukeutumisessa on vähentynyt selvästi. Muutama vuosi sitten päälläni näkyi värejä suunnilleen aina. Milloin oli pinkkiä ja keltaista, milloin keltaista ja sinistä (heja Sverige!). Jossain vaiheessa olin kovinkin ihastunut punaisen ja violetin yhdistelmään. Ja miltä näyttää tyylini vuonna 2011? No aika harmaalta, vähän sentään on pilkahduksia kirkkaansinistä ja pinkkiä.

Object Collectors Item SPRING 2011

Itseani kiehtovat tällä hetkellä eniten ne ns. tylsät värit tyyliin harmaa, maastonvihreä, beige ja jopa valkoinen. Tulevana kesänä voisin ehkä tahtoa näyttää siltä kuin näissä Objectin kuvissa. Värisävyt ovat hillittyjä, mutta vaatteiden muodot ja leikkaukset mielenkiintoisia. Harmi vaan kun en näyttäisi tuollaisella garderoobilla edes puoliksi yhtä hyvältä kuin nuo hoikat kilometrikoivilla varustetut mallit… Esimerkiksi löysänmalliset housut ovat tosi jees, mutta oman alakroppani ne saavat kyllä näyttämään lähinnä mursulta.

Object Collectors Item SPRING 2011

Minimal whites, bold colors, pajama dressing, and a delicious dose of ’70s sensibility.

Näin tuumaa Object. Kuulostaa hyvältä, tycker jag. Siispä etsin kultaisen keskitien ja poimin valikoimasta omaan tyyliini ne elementit, jotka sopivat siihen parhaiten. Jätetään keskivartaloa suurentavat löysät ja korkeavyötäröiset shortsit muille. Housujen suhteen saatan pitää vielä pientä toivon kipinää yllä, ehkä kyse on vain tietynlaisen mallin löytämisestä? Olen tosin luvannut itselleni, että tässä sesongissa ei ostella mitään turhaa vaan ainoastaan sellaisia todella rakastettavia juttuja. Ja koitan pitää pääni kylmänä myös sitten loppukesän alennusmyynneissä.

Jos mulla olisi tapana esittää kirjoitusten lopussa jokin kysymys, kysyisin tässä kohtaa mitkä ovat teidän tyylienne kulmakivet tänä keväänä. Mutta kun sellaista tapaa ei ole, klikkaan publish ja painun pehkuihin. Saa toki silti avata sanaisen arkkunsa kommenttiboksissa, luen oikein mielelläni ajatuksianne ja vaikka niitä tyylisuunnitelmiakin. :)

(Kuvat: Object Collectors Item)

Samuli Putro – Elämä on juhla [2009]