No niin, nyt se takki! Siis se loistavamahtavaupea Helsingin löytö, the villakangastakki, josta oli reissupostauksen yhteydessä ohimennen puhetta. Kuvia kaivattiin, kuvia tulee. Kas tässä!

LONG MELTON COAT. Military inspired luxe-length trench peaked winter coat, styled with our signature stitching , diagonal zip and smart peaked collar. Guaranteed to boast, wear over skinny jeans and statement heels.
(Kuvaus: Firetrap)

Firetrap: Endeavour

Mikä tästä tekee the villakangastakin just mulle? Musta väri – check. Sopiva pituus – check. Tarpeeksi pitkät hihat mun apinakäsille – check. Hyvä materiaali – noh, villaa voisi olla enemmän ja tekokuituja vähemmän (54% villa, 28% polyesteri, 7% viskoosi, 7% akryyli, 4% polyamidi) mutta menettelee. Jokin pieni juju tai extra – CHECK!

Plussaa ropisee ehdottomasti myös epoleteista ja hihansuiden tampeista (onkohan tuo oikea nimitys..?) sekä tilavista taskuista, joista ei taatusti mikään putoa.

Helma

Helma on takaa vähän pidempi, mikä tuo mielestäni takkiin mukavasti muotoa. Eikä muuten kankut palele! Olen aina ajatellut villakangastakkeihin kuuluvat ehdottomasti napit (mieluiten tuplanappirivit), mutta tähän takkiin sivussa oleva vetoketju on juurikin sellainen mielenkiintoinen lisä. Olen myös havainnut vetskarin käytössä paljon nappeja kätevämmäksi, tsip vaan ja takki on kiinni eikä mistään tuule läpi.

Yksityiskohdat

Tykkään kovasti myös takin kauluksesta. Paksumman huivin kanssa napit eivät mene kiinni asti, mutta kaulus näyttää silti skarpilta. Eikä taaskaan tuuli pääse tunkeutumaan mistään raosta. Kaiken kaikkiaan ei voisi enempää olla mun näköinen takki!

Riivaajalta bongasin alennusmyyntien aikaan, että kyseinen takkimalli oli alennuksessa merkin omassa verkkokaupassa, mutta eihän siellä tietenkään enää ollut mustasta kokoja jäljellä. Harkitsin tummansinisen version tilaamista – onneksi en ehtinyt, sillä Helsingin Studio25 tarjoili aletangollisen takkia sekä mustana että tummansinisenä. Mustaan tosiaan sitten päädyin, -50% lätkä hintalapussa ei aiheuttanut kovin pitkää mietintäaikaa. Firetrap tosiaan on takin merkki ja Endeavour takkimallin nimi.

(Kuvista kiitos hovikuvaajalleni aka avopuolisolleni.)