Olin sunnuntaina messukeskuksessa, jossa oli viikonlopuksi koottu yhteen Turku Design Weekia, kädentaitoja sekä taidetta ja antiikkia. Lähinnä kiinnostukseni kohdistui ensin mainittuun, mutta kädentaitopuolellakin oli kaikenlaista mielenkiintoista. Antiikin kävelimme myös seuralaisteni kanssa läpi, taidepuolen jätimme kokonaan väliin.

Kuvat eivät tällä kertaa ole omasta kamerastani kolmea viimeistä lukuunottamatta, jotenkin ei vain ollut yhtään kuvausfiilis. Onneksi Aleksi kuvasi meidän tyttöjenkin edestä ja antoi mulle luvan laittaa näitä blogiin (kiitos!). Aloitetaan siis Kädentaitomessuista.


Sympaattinen sormuslintu. Sopisi meillekin, mustana kiitos.


Upea lasilohikäärme.


Tällaista kaulakorua harkitsin, mutta jätin sitten ostamatta. Ehkä joskus vielä?


SeriMerin bambutiskirättejä. Meillä on ja voin suositella!


Hauskat villatuotteet ovat Design Pylsyn käsialaa.


Elvari korut tekee niin herkullisia koruja, että niitä tekisi mieli haukata.Sitten siirrytään TDW-halliin, jonka Think Design -lavalla oli lyhyitä haastatteluita ja esittelyitä pitkin päivää. Kävimme alkuiltapäivästä kuuntelemassa Islantilainen Design tänään -esittelyn, joka olikin mielenkiintoinen – ja sai aloittamaan haaveilun Islannin reissusta ihan kunnolla. ;) Lava oli koristeltu upeilla valaisimilla sekä hauskoilla tuoleilla, kuten kuvissa näkyy. Joku noiden tyyppinen riippuvalaisin voisi olla hauska meidän olohuoneeseen…


Konttori & Paja oli ehkä mun suosikki näillä messuilla. Pitää ehdottomasti käydä joku päivä tutustumassa Kerttulinkadulla sijaitsevaan liikkeeseen!


Söpöjä elukoita. <3


Jos joskus tulee keittiöremontti eteen, tahdon sinne ehdottomasti Terraviivan laattoja.


Setti tyylikkäitä pöytävalaisimia.

Viimeisessä kuvassa yksi messujen hauskimmista oivalluksista: DESIGNåutomaatti. Monille tutusta välipala-automaatista sai Turun AMK:n opiskelijaryhmän käsittelyn seurauksena paikallista designia, mm. Polkka Jamin keittiöpyyhkeitä ja postikortteja. TDW-halli oli ehdottomasti koko messurykelmän parasta antia, vaikka se ehkä olisi voinut olla vähän laajempikin. Toukokuussa vietetäänkin sitten Turku Design Festivalia, jolloin on varmasti luvassa paljon kiinnostavaa ohjelmaa. Toukokuuta odotellessa siis!

(Kolme viimeistä kuvaa omasta kamerasta, muut Aleksilta.)

Kaija Koo – Irti [2010]