Huuuuuhh, vihdoin perjantai! Tämä viikko on ollut pitkä ja väsyttävä, mutta nyt onneksi saa taas parin päivän hengähdystauon. Ja ensi viikon vielä kun jaksaa painaa niin sitten alkaa se kauan odotettu loma! Puolisko aloitti lomansa tänään ja voi että, kyllä vähän käy kateeksi. Eiköhän sen ensi viikon kuitenkin vielä jaksa, ja saanhan mä sitten tietysti lomailla viikon vielä kun mies palaa takaisin sorvin ääreen.

What we need is love
Förillä
Aurajoki-idylli

Tässä perjantaiväsymyksessä on oiva hetki palata viime viikonloppuun ja tarkemmin ottaen sunnuntaihin. Aloitimme sunnuntain aamu-Elixialla, mä kävin pilateksessa ja mies huhki sen aikaa kuntosalin puolella. Kotiin tullessa tuumailimme että kerrankin nätti päivä, tätä ei nyt hukata sisätiloissa nököttämiseen. Suihkun jälkeen otimme siis suunnaksi jokirannan, körötimme Förillä yli ja lähdimme kävelemään kohti Keskiaikaisia markkinoita. Sää oli about täydellinen, aurinko paistoi ja tuulenvire piti huolta ettei ollut liian hiostavaa.

Sarjatulella
P sydän
Piilopaikka

Meillä oli sovittuna lounastreffit, joten emme lopulta ehtineet itse markkina-alueelle lainkaan. Sen verran kuikuilimme markkinakojuja mitä Itäisellä Rantakadulla kävellessä tuli vastaan Tuomiokirkkosillalle asti, jonkun verran niitä oli toki joen toisellakin puolella. Porukkaa oli tietysti kuin pipoa kuten hyvällä säällä tuollaisissa tapahtumissa aina. Ehkäpä ensi vuonna saamme aikaiseksi mennä tutustumaan markkinoihin ihan kunnolla…

Rantakertun hampparibuffa

Kipitimme pikapikaa treffipaikalle Rantakerttuun, jossa muu porukka jo odottelikin. Päivän missiona oli testata hampparibuffa, jota usein kuulee kehuttavan. Eikä turhaan, sillä hyvää oli! Rantakertussa buffan hinta on 14,80e sisältäen virvoitusjuomat, ja valittavana on paitsi hampurilaisia kaikkine lisukkeineen, myös mm. ranskiksia ja lihapullia. Burgerin väliin on tarjolla sekä täysliha- että kasvispihvi, molemmat erinomaisia. Lisuketta löytyy jos jonkinlaista: peruskasvikset, aurajuustomurua, cheddaria, kuivattua sipulia jne. Plus majoneesit (chili-, kurkku- ja valkosipuli-) ja salsa! Jos jotain voisi olla paremmin niin hampurilaissämpylät, itse tykkäisin hieman “tummemmasta” leivästä ihan vaalean pullan sijaan.

Pionit

Terassilla oli mukava istuskella ja sulatella ruokaa, vähän maisteltiin oluita sekä pelattiin pari kierrosta Pekkaa. Pois lähtiessä poikkesimme vielä koko lössi läheisellä jätskikiskalla, maistelin puoliskon tötteröstä vaahtokarkkijäätelöä joka oli ihan kelpo uutuusmaku. Oli kyllä ihan huippu sunnuntai eikä olisi heinäkuu voinut paremmin lähteä käyntiin, kiitokset vain asianosaisille!

Ps. Tämä oli (uuden) blogin 400. postaus, vautsivau!