On aika tullut esitellä mekkokesän osallistuja numero kaksi! Tämä yksilö on viimeksi esitellyn harmaan mekon serkku, perusidealtaan samanlainen mutta pienillä muutoksilla kuitenkin omanlaisensa. Yhteistä mekoille on ostopaikka (Henkkamaukka), materiaali (trikoo), pituus (vähän polvien yläpuolelle) sekä vetoketju selässä. Suurin ero serkuksilla on kuosi: siinä missä harmaa on rauhallinen tapaus, tämä toinen hurmaa mustavalkoisella seeprakuosillaan. Myös leikkaus on hieman erilainen mm. kaula-aukon osalta eikä seepramekossa ole taskuja, mutta sen sijaan helma on ovelasti epäsymmetrinen.

Kesämekko vol. 2

Pakko myöntää: seepra on eksynyt päälle harmaata useammin. Veikkaan että syy on tuossa kuosissa, jotenkin mustavalkoinen kiehtoo tällä hetkellä erityisen paljon. Viime sunnuntaina mekon kaveriksi valikoitui aurinkolasit D&G, keltaiset pallokorvikset Gina Tricot, hopeinen pääkallorannekoru Fashionology, sormus Kalevalakoru, laukku WeSC sekä sandaalit Vagabond. Heinäkuu toi mukanaan lämmön ja sukkahousut sai vihdoinkin jättää kotiin! Voi kunpa tällaiset kelit jatkuisi pitkään, varsinkin kun viikon kuluttua pääsen hetkeksi eroon toimistossa jumittamisesta. Alkukesä oli aivan tarpeeksi viileä ja vetinen.

Veska by WeSC

Tuossa vielä kuosia paremmin, pohjalla siis mustaa raitaa ja päällä seeproja kirmaamassa. Kuvan pääasiallinen tarkoitus kuitenkin on esitellä eräs keväinen hankinta, musta WeSCin canvaslaukku. Veska muutti meille Tampereen reissulla huhtikuussa, silmäni nauliintuivat siihen One Wayssa enkä yksinkertaisesti voinut jättää sitä ostamatta. Se vain tuntui saman tien niin minulta. Ei se mikään halpa ollut (kankaiseksi laukuksi) ja meinasin alkuun, etten edes raaski laukkua ostaa. Mustan simppelin, vetoketjullisen laukun kaipuu oli jatkunut jo jonkin aikaa ja aikaisempien ihastusten hinnat olivat olleet reippaasti kolmenumeroisia, joten päätin että tällä mennään. Enkä ole katunut, WeSCin laukku on ajanut asiansa loistavasti!

Laukkua voi kantaa tuollain salkkumaisesti ja lisäksi mukana oli irtohihna, jonka paikalleen kliksauttamalla veskan saa kätevästi olalle kannettavaksi. Olkahihnan kiinnityskohdat ovat vastakkaisilla puolilla, toinen näkyykin kuvassa laukun “etureunassa” ylhäällä vasemmalla. Aika muikean määrän tavaraa tuo veska kyllä imaisee sisäänsä, mukaan mahtuu niin aikakauslehteä kuin järjestelmäkameraa. Pienempi läppärikin menisi varmaan mukisematta laukun uumeniin.

(Kameran takana rakas puoliskoni.)

Kristiina Brask – Kuivilla susta [2009]