Jatketaanpa taas eteenpäin kesämekkojen sarjaa, vuorossa liehuhelmainen mekko suoraan avaruudesta! Ensimmäisen kerran galaksimekko taisi tulla vastaan Thelman blogissa keväällä (välihuomautus: oijoi nuo Jeffrey Campbellin Tardy-popot!!) ja ihastuin saman tien sekä avaruudelliseen printtiin että epäsymmetriseen helmaan. Huokailin säännöllisesti mekkoa Pinterestin tyyliboardillani, kunnes kesän kynnyksellä päätin vihdoin tilata oman galaksini.

AX Paris: Galaxy Drop Back Maxi Dress

Tilaan harvoin ulkomailta mitään kovin hintavaa, koska mahdollinen palautusrumba on joko hankalaa tai kallista – monesti kumpaakin. Varsinkin uusien nettikauppojen suhteen jännittää aina miten hyvin kokotaulukot pitävät paikkansa (ja miten olen osannut niitä tulkita), joten oli suunnaton helpotus kun Galaxy Drop Back Maxi Dress oli kaikin puolin juuri sellainen kuin kuvittelin. Materiaali on muistaakseni 65% polyesteri ja 35% elastaani, mikä ehkä aiheutti eniten pohdintaa mekon tilaamisen suhteen. Nyt tosin luulen ymmärtäväni miksi materiaali on mitä on: kangas on “raskasta” ja laskeutuu siksi juuri niin nätisti kuin tuon mallisen alaosan pitääkin.

Helma liehuu

Ja voi miten rakastan tuota helmaa! Pienikin tuulenvire niin helma liehuu nätisti perässä ja voi tuntea itsensä vähintäänkin (galaksi)prinsessaksi. :) Mekko on siis brittiläiseltä AX Parisilta eikä näköjään löydy enää valikoimasta tuon mallisena, parina erilaisena versiona kylläkin. Huh, onneksi tilasin omani! Kaupasta tai tilausprosessista ei ole huonoa sanottavaa, tilaus tuli nopsaan eikä tulleista ole pelkoa (toimitus EU:n sisältä). Ensitilauksestaan saa lomakkeen täyttämällä 20% pois, toimitus tänne peräpohjolaan on £5.95 (yli £60 tilauksissa ilmainen) ja ainakin mekkojen osalta kokopolitiikka oli normaali. Samassa paketissa tuli meinaan toinenkin mekko… Palataan tähän toisella kertaa.

Detaljit

Viime perjantaisen lomanalkajaisasun muut osat: avainkorvikset by Feline, Xenat ranteissa H&M, kainaloinen Satu Kallio Design / Superupee ja ysärimonot Vagabond. Tuo mekko on muuten siitäkin ihana, että se on itsessään mielettömän kaunis eikä kaipaa kaverikseen mitään sen ihmeempää. Jossain baarissa tosin joku saattaisi vahingossa astua helman päälle, mutta ei haittaa mua kun en baareissa käy.

(Kahdesta ekasta kuvasta kiitos siskolle.)

Disco Ensemble – Magic Recoveries [2008]