Kun vanhan Nikon D90:n toimintavarmuus kärsi kolauksen, aloin kartoittaa mahdollisia vaihtoehtoja rungon päivitykseen. Mielessäni on pidemmän aikaa kytenyt josko koittaisi haalia kuvaushommia enemmänkin, ei nyt mitään varsinaista ammattikuvaamista mutta todellista harrastuneisuutta, jos asian näin voi ilmaista. Sitä silmällä pitäen kamerarungon vaihto olisi siis erittäin tervetullut päivitys.

Sinänsä ei ehkä mikään ihme että kamera alkoi oikutella, onhan sen hankinnasta jo parisen vuotta ja kuvatakin olen ehtinyt suunnilleen 20 000 ruudun verran. Ei se tosin taida kovinkaan paljoa olla, kun tuon D90:n pitäisi sulkimen puolesta kestää ainakin 100 000 ruutua – toki muuta ongelmaa saattaa ilmetä. Oman kamerani ajattelin käyttää Check & Cleanissa, se saattaa hyvinkin auttaa ongelmaan ja joku saa siitä vielä hyvän kameran vaikkapa ensimmäiseksi digijärkkäriksi. Eihän D90 mikään huono kamera ole missään tapauksessa, päinvastoin.

Nikon D7000

Kuin tilauksesta Rajalan tarjousten täyteinen Manic Monday osui kerrankin juuri oikeaan saumaan! Heti häiden jälkeisenä maanantaina kävin töiden jälkeen hakemassa itselleni kuvassa näkyvän Nikon D7000 -rungon, joka irtosi siedettävään 799 e tarjoushintaan (normaalihinta liikkuu jossain 900 e paikkeilla). Pohdiskelin myös vaihtoa täyskennoon, mutta tuumailin sen olevan omalla kohdallani aika turhaa, kun siinä olisi sitten menneet myös objektiivit vaihtoon. D7000 on saanut kovasti kehuja ja pärjää arvostelujen mukaan erinomaisesti edullisimpien täyskennoisten joukossa.

Valkoinen puska

Ulkoisesti D7000 ja D90 eivät eroa toisistaan paljoakaan, mitä nyt namiskat on hieman eri tavalla sijoitettu ja D7000 painaa magnesiumrunkonsa kera 75 g enemmän. Selkeimmät erot ovat tarkennuspisteiden määrässä (39 vs. 11), ISO-arvoissa (100-6400 vs. 200-3200), videokuvauksessa (1920 x 1080p vs. 1280 x 720p) sekä siinä että D7000:ssa on kaksi SD-korttipaikkaa. Yllättävin ero on suljinääni, joka D7000:ssa muistuttaa mielestäni selkeästi enemmän Canonien suljinääntä kuin Nikonien; sellainen nopea “suhahdus” kunnon räpsähdyksen sijaan.

Tarkemmat speksit runkojen ominaisuuksista tarjoaa vertailun muodossa dpreview.com, joka on ottanut mukaan vertailuun myös D300s-rungon.

Kaupunginosaviikot
Reseptivaihto

Ekalla viikolla kuvasin siellä täällä, mm. kaupunginosaviikkojen tapahtumassa Portsassa. Meidän oli äiskän kanssa tarkoitus osallistua Paserul Portsam pihoil rontei vahtamas kävelykierrokselle, mutta kierroksen vetäjä Arno Kasvi teki oharit eikä ilmaantunutkaan paikalle. Höh.

Pompulat

Vajaan parin viikon testailun jälkeen on todettava, että kyllä Nikon D7000 vaan on huikea kapistus. Tarkennuksen ja tarkennuspisteiden kanssa mulla on vielä vähän opiskeltavaa, mutta hiljalleen alkaa oikeanlaiset säädöt löytyä. Värimaailma on mun silmään D90:sta komeampi, tai ehkä mä vain olen yhtäkkiä oppinut valottamaan kuvani oikein..?

Aidan takana
Aidan läpi

Nyt ei sitten muuta kuin ahkeraa kuvaamista ja ohjekirjan lukemista, niin siitä se lähtee sujumaan. Vielä kun saisi jostain lisää naamoja kuvauskohteiksi, ettei tarvitsisi zoomailla pelkästään kasvikunnan edustajia… Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua kommenttiboksin puolella! Palkkana mun huonot jutut ja kuvat omaan käyttöön. No ehkä voin kahvit, teet tai vaikka kaljat tarjota. ;)

Juna ilta-auringossa

Pohdiskelen muuten vieläkin onko noissa vesileimoissa mitään järkeä, kun ne kuitenkin saa helposti rajattua kuvasta pois. Toisaalta esim. pinnauksissa näkyisi aina osoite, vaikka kuvan todellinen lähde katoaisi matkalla. Aijoo, paitsi mun Flickr-kuvia ei edes pysty pinnaamaan lisenssinsä puolesta. Senkin voisi ehkä miettiä uusiksi…