Voi apua, miten aika menee taas niin vauhdilla! Mielestäni kirjoitin Lappi-reissun ekan osan vain muutama päivä sitten, mutta kas siitähän onkin jo viikko. Ja koska näin kesäaikaan tapahtuu paljon kaikenlaista, postausideoita on jemmassa ihan muutama – sama juttu joka kesä, tai ainakin siltä tuntuu. No mutta nyt asiaan eli kesälomamatkan kakkososaan. Menomatkalla pohjoiseen teimme pienen koukkauksen reitiltä ja poikkesimme Ranuan eläinpuistoon.

Saukko
Pöllö
Pöllö II
Pöllö III
Pöllö IV
Pöllö V
Joutsen
Pesuhetki
Korppi
Tassusta kii
Rennon letkeästi
Pikkuporo
Bambi
Valppaana
Possun unta
Rapsutus
Hepo

Kiertelimme eläinpuistossa kolmisen tuntia, vallan mielenkiintoinen tapa viettää juhannuspäivää siis. Ihan kaikkia eläimiä emme nähneet, kun olivat koloissaan nukkumassa, mutta suurimman osan kyllä. Keli ei onneksi ollut mikään paahtava, kierroksen loppupuolella itse asiassa rupesi vähän ripsottamaan vettäkin. Kokonaisuudessaan Ranua Zoo oli positiivinen kokemus, eläimissä riitti ihmeteltävää ja puolimatkassa olleesta jäätelökioskista sai todellakin rahoille vastinetta jätti-isojen jätskipallojen muodossa.

Poroja tiellä!

Ranualta matka jatkui vesisateessa kohti Äkäslompoloa eikä kulunut kauaa, kun ensimmäiset porot jolkottelivat tiellä. Perillä olimme puoli kymmenen pintaan, matka Kokkolasta kesti siis kevyet 12 h. Loppuilta menikin sitten asettautuessa taloksi ja nukkumaan mennessä uni tuli silmään alta aikayksikön.